Gemeente Dinkelland


PERSBERICHT

Datum: 14 januari 2009

Voortbestaan VVV Denekamp van groot belang

De VVV Denekamp is sinds jaar en dag het uithangbord voor de recreatie en toerisme in Denekamp. Daarom neemt de gemeente Dinkelland het voortouw om samen met verschillende belanghebbende partijen te bekijken hoe de VVV Denekamp voortgezet kan worden.

Toelichting
De VVV in Denekamp staat op dit moment onder stevige druk omdat het bestuur te kennen heeft gegeven zijn functie per 1 januari 2009 te beëindigen. Reden hiervoor is het structurele tekort op de begroting om alle plannen uit te voeren. Wethouder Jan ter Schegget: "de gemeente Dinkelland en de Stichting Federatie VVV's Dinkelland betreuren het besluit van het bestuur, maar we respecteren het."

Omdat het voor de continuïteit en de versterking van de toeristisch-recreatieve sector in Denekamp van het grootste belang is dat de VVV Denekamp draaiende blijft, hebben de gemeente Dinkelland en de overkoepelende Stichting Federatie VVV's Dinkelland meteen de koppen bij elkaar gestoken. Jan ter Schegget: "het is heel belangrijk dat we tot een constructieve oplossing komen met als belangrijkste aandachtspunten de garanties voor het huidige personeel van de VVV Denekamp en het openhouden van het VVV-kantoor. Daarnaast moeten we ook naar de toekomst kijken en proberen een structurele oplossing voor de instandhouding van de plaatselijke VVV te vinden."

In gezamenlijk overleg is besloten dat de Stichting Federatie VVV's Dinkelland ervoor zal zorgdragen dat het VVV kantoor in Denekamp draaiende blijft en dat de salarissen van de medewerkers doorbetaald worden. Daarmee blijft de continuïteit van de VVV Denekamp voor de korte termijn in ieder geval gewaarborgd.

"We hebben als gemeente Dinkelland Recreatie & Toerisme heel hoog op de agenda staan. In het kader daarvan hechten wij ook erg veel waarde aan het in stand houden en waar mogelijk versterken van de plaatselijke VVV. De gemeente zal in de periode tot uiterlijk juni 2009 samen met de verschillende belanghebbende partijen een aantal opties bekijken in welke vorm en met welke actoren de VVV Denekamp voortgezet kan worden."

De leden van de VVV Denekamp zijn geïnformeerd over de stand van zaken en er is een beroep op hen gedaan om gezamenlijk de schouders eronder te zetten. Samen moet er gewerkt worden aan het behoud en de versterking van de VVV Denekamp maar ook aan de versterking van het toerisme in Denekamp in algemene zin.

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met wethouder Jan ter Schegget op telefoonnummer 0541-854108 of met team communicatie, Birgit Boode, op telefoonnummer 05410854100 of 06-52624307.

Voor een reactie vanuit de Stichting Federatie VVV's Dinkelland, kunt u contact opnemen met Vincent Maaswinkel of Hans van Zuilekom.


---- --