Ingezonden persbericht


Asysco neemt drie nieuwe ICT-specialisten aan

Coevorden, 14 januari 2009 ­ Het Nederlandse Asysco, specialist in mainframe-migraties, heeft drie nieuwe medewerkers aangenomen. De QA-afdeling is versterkt met Jurjen Leinenga en de R&D-afdeling met Clement Nelemans en Allard Peper. Het aantal medewerkers zal naar verwachting in de toekomst blijven stijgen vanwege een aantal nieuwe internationale opdrachten.

()
Jurjen Leinenga ­ Test Engineer
Jurjen Leinenga versterkt de afdeling Quality Assurance van Asysco in de functie van test engineer. Hij richt zich in deze rol op het leveren van kwaliteit van Asysco's migratietechnologie (AMT) LION en maatwerkoplossingen. Jurjen schrijft hiertoe testplannen en draagt zorg voor het voorbereiden en uitvoeren van de testen. Daarnaast rapporteert hij over de testresultaten.

Leinenga is na zijn studie geschiedenis een cursus voor system engineering gaan volgen, waarmee hij zijn certificering ontving voor de operating systems en producten van Microsoft en Sun. Door zijn jarenlange werkervaring bij projecten voor onder meer KPN en Holland Casino groeide hij uit tot een technische application engineer en kreeg hij meer interesse voor het testen. Leinenga is inmiddels deskundig op het gebied van gestructureerd testen volgens de TMAP-methodologie en bekend met het toepassen van testontwerptechnieken. Hiertoe heeft hij tevens het examen van het ISTQB Foundation in softwaretesten behaald.

()

Clement Nelemans ­ Junior Software Engineer
Clement Nelemans is na MBO Kantoorautomatisering op het Alfa College in Hoogeveen en HBO Technische Informatica op het Windesheim in Zwolle als junior software engineer in dienst getreden bij Asysco. In deze functie versterkt hij de R&D-afdeling bij het ontwikkelen van hightech softwareproducten. Nelemans is hierbij medeverantwoordelijk voor het vertalen van de klantspecificaties naar de vereiste softwareoplossing.

()
Allard Peper ­ Software Engineer
Allard Peper treedt binnen de R&D-afdeling in dienst als software engineer. Hij heeft HTS Technische Informatica gedaan op de Hogeschool Drenthe en heeft zes jaar als Delphi software engineer gewerkt bij Spark Holland. Hier was hij medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen van PC-software en drivers die de instrumenten/systemen aansturen die Spark produceert.

Peper is bij Asysco betrokken bij het verder ontwikkelen van AMT-LION 5.4, waarmee opdrachtgevers van mainframe kunnen migreren naar een Windows-omgeving. Hij zal zich ook gaan richten op het uitbouwen van de C# en .NET-versie. Daarnaast gaat hij producten ontwikkelen, realiseren, testen, technisch documenteren en opleveren aan de QA-afdeling.

Stuur voor foto's in hoge resolutie een mail naar aleksandra@eigen-zinnig.nl

Over Asysco
Asysco ontwikkelt moderne, technologisch hoogwaardige en kwalitatief hoogstaande oplossingen waarmee klanten hun investeringen in Unisys LINC EAE- en COBOL-applicaties kunnen beschermen, moderniseren en uitbreiden. Deze legacy-systemen voorzien organisaties nog altijd van talloze bedrijfskritische functies en vormen niet zelden hét onderscheidend vermogen van deze organisaties ten opzichte van hun concurrenten. Om klanten in staat te stellen de investeringen in deze Unisys-mainframes te beschermen, heeft Asysco technologie en expertise ontwikkeld om bestaande Unisys-omgevingen te kunnen combineren met moderne open platformen. Daarbij combineert Asysco op succesvolle wijze de robuustheid van traditionele mainframe-systemen met de flexibiliteit van open systemen.

Asysco heeft voor dit doel in 1998 de AMT-LION ontwikkeld. Hiermee kunnen gebruikers van Unisys-mainframes naar meer open platformen en technologieën overstappen. Met AMT-LION hebben zij de vrijheid om van Unisys-platformen en ­besturingssystemen af te stappen en over te gaan op open standaarden.

Asysco is in 1979 opgericht in Nederland en heeft zowel Nederlandse als internationale opdrachtgevers in branches als finance, verzekeringen, overheid, handel, groothandel en retail. Voorbeelden van klanten zijn Broekman Group, Brabantia, De Lage Landen, Mashreq Bank, American Public Life en Liberty Travel. De organisatie telt wereldwijd circa zeventig medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Coevorden. Kijk voor meer informatie op www.asysco.com

Contact
Eigen_Zinnig PR & Communicatie
Aleksandra Andjelic
PR-adviseur
Tel: +31 6 24 24 56 79
aleksandra@eigen-zinnig.nl