Rabobank werkt met P3transfer aan intern talent


ETTEN-LEUR, 20090114 -- De Rabobank gaat uit van de gedachte dat zij beter presteert als zij de individuele en collectieve competenties binnen de organisatie blijft ontwikkelen. Zij stelt medewerkers in staat hun persoonlijke ontwikkeling vorm te geven. In 2007 heeft de Rabobank in de CAO opgenomen dat medewerkers zonder een MBO diploma in de gelegenheid worden gesteld een EVC- procedure (Erkenning Verworven Competenties) te doorlopen om eerder opgedane kennis en ervaring te laten vastleggen. Rabobank Bedrijfsopleidingen biedt de medewerkers die de EVC procedure hebben doorlopen en afgerond via P3transfer verkorte opleidingen aan die leiden tot een wettelijk erkend MBO 4 diploma.

Met een EVC- procedure worden de huidige competenties - kennis, kunde en vaardigheden - inzichtelijk gemaakt, zodat een medewerker alleen opgeleid hoeft te worden voor hetgeen hij/zij nog niet beheerst. Inmiddels hebben ruim 250 medewerkers, afkomstig van 26 lokale banken de EVC-procedure doorlopen. Hiervan hebben 23 medewerkers zich al bij P3transfer aangemeld voor één van de opleidingen Commercieel medewerker Bank & Verzekeringwezen, Bedrijfsadministrateur, Assistent Communicatiemedewerker en Marketingmedewerker. Het gros start de opleiding Commercieel medewerker Bank & Verzekeringwezen.

De opleidingen
De opleidingen worden voor de deelnemers op maat per deelnemer ontwikkeld in een elektronische leeromgeving. Digitaal dus. Dat betekent dat medewerkers kunnen studeren wanneer het hen uitkomt, maar ook dat feedback, het sturen van opdrachten en informatie van de docent en het uitwisselen van informatie tussen de docent en medewerker tijd-en plaats onafhankelijk zijn. De vastgelegde contactmomenten op locatie met de docenten geven de medewerkers de mogelijkheid ook buiten de digitale leeromgeving hun vragen aan de docent te stellen. Op de werkplek worden zij daarnaast begeleid door een persoonlijke coach, waar ze te allen tijde een beroep op kunnen doen.

Partnerschap P3transfer
Rabobank Bedrijfsopleidingen / OSV Zuidwest Nederland is met P3transfer een partnerschap aangegaan. "P3transfer ontwikkelt de opleidingen op basis van onze wensen en eisen. Niet alleen als het gaat om de inhoud en thematiek, maar juist ook de vorm waarin de opleiding gegoten wordt. De medewerkers van de Rabobank zijn bijvoorbeeld gewend aan een digitale werkomgeving. De opleiding wordt nu digitaal aangeboden zodat medewerkers kunnen studeren wanneer het hen uitkomt. We houden hiermee dus rekening met de werklast. Maar de opleiding verschilt ook per persoon. Op deze manier ontwikkelen we dus medewerkers daar waar kennis en kunde gewenst is en daar waar de medewerker wil ontwikkelen", aldus Werner Free Bos, Manager Opleidingen Rabobank Bedrijfsopleidingen / OSV Zuidwest Nederland. Free Bos: "Dat is werken aan talent. Persoonlijk talent. Persoonlijk is persoonlijk en dat betekent dus ontwikkelen per medewerker. We hopen dan ook dat nog meer medewerkers zich voor dit traject gaan aanmelden. We vinden het namelijk belangrijk dat mensen zelf initiatief nemen en zelf het stuur van hun eigen carrière bedienen. Werken aan talent blijft ons credo!"

Over Rabobank Bedrijfsopleidingen/OSV Zuidwest Nederland

Rabobank bedrijfsopleidingen / OSV Zuidwest Nederland is een bovenlokaal samenwerkingsverband van 26 lokale Rabobanken in regio Zuidwest Nederland. Bij deze banken werken ongeveer 7000 mensen. Het OSV zorgt dat deze mensen individuele opleidingsbehoeften kunnen vervullen en levert hiermee een bijdrage aan de ontwikkeling van individuele medewerkers en van de bank als geheel.

Over P3transfer

P3transfer ontwikkelt medewerkers in organisaties. P3transfer helpt organisaties de capaciteiten van medewerkers te ontdekken, kennis en vaardigheden te ontwikkelen en professioneel gedrag te stimuleren. Zij zetten hier op maat opleidingen, trainingen, cursussen (al dan niet gesubsidieerd), EVC (Erkenning Verworven Competenties), competentiemanagement en coaching voor in. De trajecten worden zo opgezet en ontwikkeld dat deze optimaal aansluiten bij de praktijk van mensen en het uiteindelijke doel van de organisatie. P3transfer opereert landelijk.