Ingezonden persbericht


Klaar voor een groene toekomst: Fujitsu Siemens Computers voldoet nu al aan de nieuwe EU-wet ter vermindering van het stroomverbruik in de standby-stand

De professionele PC's van Fujitsu Siemens Computers verbruiken vandaag in standby al minder dan 1 watt

Maarssen, 14 januari 2009 - De meeste professionele PC's van Fujitsu Siemens Computers voldoen aan de nieuwe EU-richtlijn voor de vermindering van het stroomverbruik in standby. De verordening trad op 5 januari 2009 in werking, met een overgangsperiode van één jaar. Ze beperkt het standby-verbruik van alle elektrische en elektronische huishoud- en kantoorapparatuur vanaf 5 januari 2010 tot hooguit 1 watt. Dankzij de innovatieve "Low Power Soft Off"-functie van Fujitsu Siemens Computers, verbruiken de PC's van de ESPRIMO C/E/P5730 series, de ESPRIMO E/P7935 series en het CELSIUS W370-werkstation vandaag al aanzienlijk minder. Ongeveer 90 procent van deze professionele PC's heeft een energieverbruik van minder dan 0,5 watt - een limiet die pas tegen 2013 verplicht wordt. Met deze hoge standaarden benadrukt Fujitsu Siemens Computers eens te meer zijn milieuvriendelijk productbeleid en zijn innovatieve leiderspositie op het gebied van "Groene IT". Vorig jaar al introduceerde het bedrijf zijn 0-Watt-Monitor.

De richtlijn stelt dat de nieuwe EU-verordening "de marktpenetratie van technologieën die de energie-efficiëntie van apparaten in de standby- en de uit-stand verbeteren, in die mate moet doen toenemen dat tegen 2020 35 TWh minder energie wordt verbruikt dan in het kader van het "business-as-usual"-scenario". Voor de volledige richtlijn kunt u terecht op:

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2008:339:0045:0052:EN:PDF

Fujitsu Siemens Computers staat volledig achter deze doelstelling. Om het stroomverbruik van zijn apparaten te herleiden tot nul, heeft het bedrijf de "Low Power Soft Off/Deep Sleep"-functie ontwikkeld. Dankzij een vooraf gedefinieerde instelling, kan de gebruiker het energieverbruik in de standby-stand tot minder dan 1 watt verminderen. Deze configuratie levert enkel energie voor de aan/uit knop, net genoeg om het systeem opnieuw te kunnen "wekken".

Vanaf 5 januari 2010 zal een standby stroomverbruik in de Europese Unie wettelijk verplicht zijn en wordt het een noodzakelijke voorwaarde voor het verkrijgen van het CE-certificaat. Fujitsu Siemens Computers voldoet al sinds meer dan 12 maanden aan deze eis, lang voor de wettelijke verplichting. Een bewijs te meer dat het bedrijf een marktleider is in "Groene IT".


- Einde -

Productdetails en technische specificaties vindt u op: http://www.fujitsu-siemens.de/esprimo en www.fujitsu-siemens.com/press.

Voor foto's van het product kunt u terecht op: www.fsc-mediaserver.com.

De PC's en O-Watt-Monitoren zijn beschikbaar voor reviews. U kunt een testexemplaar aanvragen bij Christiene Bouwens of Marenthe de Nijs.

Over Fujitsu Siemens Computers:

Fujitsu Siemens Computers is de toonaangevende Europese leverancier van IT-infrastructuur. Door het leveren van infrastructuurproducten, -oplossingen en -diensten evenals van beheerde infrastructuurdiensten of een combinatie van deze pakketten, beschikken onze klanten over de vrijheid te kiezen voor de IT-infrastructuur die het best bij hun specifieke behoeften past.

Fujitsu Siemens Computers is aanwezig op alle belangrijke markten van Europa, Afrika en het Midden-Oosten en richt zich op zowel grote, kleine en middelgrote ondernemingen als op particulieren. De divisie Infrastructure Services is actief in 170 landen. Het bedrijf maakt optimaal gebruik van de wereldwijde samenwerking en het innovatievermogen van beide aandeelhouders, Fujitsu Ltd. en Siemens AG.

Fujitsu Siemens Computers is een van de pioniers in het aanbieden van een volledig assortiment van milieubewuste producten en in het gebruik van milieuvriendelijke technologieën en processen gedurende de volledige levenscyclus van een product.

Voor meer informatie over Fujitsu Siemens Computers, bezoekt u: www.fujitsu-siemens.com Informatie over verantwoordelijk ondernemen vindt u op www.fujitsusiemens.com/aboutus/sor/index.html.

PR-contactpersonen:

Christiene Bouwens

Manager Marketing Communicatie

Tel : +31 (0)346 - 598 794 / +31 (0)6-533 86 091

Telefax: +31 (0)346-550152

E-mail : <:blocked::mailto:christiene.bouwens>christiene.bouwens@fujitsu-siemens.com

Marenthe de Nijs

PRima!

Tel:+31 (0)172 - 479913 / +31 (0)6-1850 1806

Telefax: +31 (0)172-479607

E-mail: <:blocked::mailto:marenthe>marenthe@primacommunicatie.nl