Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 14 januari 2009

Autodesk brengt nieuwe software uit voor Mac OS X

Autodesk, Inc., aanbieder van innovatieve 2D- en 3D-ontwerpsoftware, heeft tijdens de jaarlijkse Macworld Conference & Expo in San Francisco aangekondigd dat het zijn assortiment 2D- en 3D-software voor de Macintosh heeft uitgebreid met een aantal producten op het gebied van entertainment, multimedia en ontwerp. De nieuwe producten voor Mac OS X zijn de compositing-software Autodesk Toxik, de software voor digitale modellering en texture painting Autodesk Mudbox, en de image-based modellerings- en fotogrammetrie-software Autodesk ImageModeler. De 2009-versies van Autodesk Maya, het pakket voor 3D-modellering, animatie en rendering, en Autodesk Stitcher, de software voor photo-stitching, zijn al beschikbaar voor de Mac.

"Mac OS X Leopard wordt wereldwijd steeds meer gebruikt en de eisen die de Mac-community aan de software stelt, worden steeds hoger. Ik denk dus dat we onze software op het juiste moment beschikbaar maken voor Mac-gebruikers", aldus Stig Gruman, vice president Digital Entertainment Group, Autodesk Media & Entertainment. "Met onze producten kunnen ontwerpers hun ideeën nog beter visualiseren en realiseren."

"Mac OS X Leopard is het besturingssysteem bij uitstek voor 2D-effecten en 3D-modellen", zegt Ron Okamoto, vice president Worldwide Developer Relations van Apple. "We zijn dan ook zeer enthousiast over het feit dat Autodesk zijn 2D- en 3D-softwareaanbod voor de Mac uitbreidt en ontwerpprofessionals zo nog meer en betere mogelijkheden biedt."

Autodesk brengt de volgende producten voor de Macintosh op de markt:

Autodesk Toxik 2009: dit pakket richt zich vooral op de media- en entertainmentindustrie en gaat uitstekend samen met Autodesk Maya 2009. Autodesk Toxik 2009 is een node-based pakket voor digital compositing. De Engelse versie van de software komt naar verwachting in maart op de markt.

Autodesk Mudbox 2009: deze applicatie is ontworpen voor het opzetten en het retoucheren van 3D-modellen en voor het aanbrengen van textuur. Het voordeel van de zeer intuïtieve Mudbox-software is dat de 3D-professionals hiermee de modellen die ze in gedachten hebben kunnen schetsen zonder in te hoeven zitten over de technische details. De Engelse Mudbox 2009-versie voor de Mac wordt waarschijnlijk in februari geïntroduceerd.

Autodesk ImageModeler 2009: deze image-based modellerings- en fotogrammetrie-software genereert 3D-modellen aan de hand van foto's. De software wordt veelvuldig gebruikt in de architectuur, de ontwerpindustrie en de entertainmentindustrie. De Engelse versie komt naar verwachting in maart op de markt.

Autodesk Maya 2009: een geïntegreerd pakket voor 3D-modellering, animatie en rendering, dat gebaseerd is op een open architectuur. Maya wordt met name gebruikt in de film-, game- en multimedia-industrie. Op dit moment is er al een Engelse 32 bit-versie van Maya 2009 beschikbaar voor Mac's met een Intel-processor.

Autodesk Stitcher Unlimited 2009: een pakket voor het maken van groothoek- en panoramafoto's. De software is wordt veel gebruikt voor het genereren van virtuele rondleidingen op het internet, voor achtergronden en decors in de film- en game-industrie en voor 3D-omgevingskaarten. Stitcher Unlimited is volledig compatibel met Adobe Photoshop. Het pakket is op dit moment al verkrijgbaar in een Engelse, Franse en Duitse versie.


---