Boek Piet Bink: "Red onze Wereld" biedt oplossing wereldvraagstukken


RAAMSDONKSVEER, 20090114 -- Door Piet Bink (geb. 1943) is een boek geschreven, getiteld "Red onze Wereld", waarin een oplossing wordt aangedragen voor de wereldwijde crisis situaties zoals de milieu/klimaat-, armoede-, energie-, voedsel-, bewapenings- en kredietcrisis. Door enige fundamentele wijzigingen in de wereldorganisatie aan te brengen, worden de oorzaken van het ontstaan van de crisissen weggenomen en kunnen de bestaande problemen wereldwijd worden opgelost. Het boek is vanaf vandaag verkrijgbaar.

Piet Bink is 50 jaar werkzaam geweest als technisch adviseur/trouble shooter in de internationale bouwwereld. In dit werk heeft hij geleerd, dat problemen pas efficient kunnen worden opgelost als eerst de oorzaak van een probleem wordt vastgesteld, waarna een geschikte oplossing kan worden gevonden. Op deze basis heeft hij, de afgelopen 20 jaar, ook de wereldwijde crisissen, die dagelijks in kranten en op T.V. te zien zijn, beoordeeld.

Zijn conclusie is, dat vrijwel alle crisissen worden veroorzaakt door de slechte manier waarop de wereld op dit moment georganiseerd is. Het grootste probleem wordt gevormd door het feit dat de gehele wereldbevolking welliswaar dezelfde doelen nastreeft, nl. een gezond en vreedzaam bestaan, maar dat we dit ideaal met 200 verschillende landen ieder op zijn eigen manier denken te bereiken. Hierdoor ontstaat een wedloop, waarbij de eigen belangen van landen ver uitstijgen boven het algemene wereldbelang.

Dit is de basisoorzaak voor de milieu-/klimaatcrisis, wapenwedloop, armoede, voedselcrisis, kredietcrisis enzovoort. Om de wereldproblematiek op te kunnen lossen, zullen de basisoorzaken moeten worden weggenomen, door aanpassingen in de
wereldorganisatie door te voeren.

Het boek gaat in op al deze en andere relevante facetten en presenteert een nieuwe wereldorganisatie, die het mogelijk maakt om alle problemen gelijktijdig op te lossen, problemen in de toekomst tijdig te signaleren en te voorkomen, zonder dat dit ons huidige welvaartspeil behoeft aan te tasten.


Vanaf vandaag is het boek verkrijgbaar via internet en de reguliere boekhandel onder ISBN 978-90-813795-1-9

Bestellen: Red onze wereld