Gratis VVEgemak.nl groeit in gemak en het aantal VvE's


AMSTERDAM, 20090114 -- Per 1 mei 2008 moet elke Vereniging van Eigenaren (VvE) een reservefonds hebben. Vanuit het reservefonds kunnen grootschalige onderhoudskosten worden bekostigd. Om het reservefonds te vullen moet regelmatig geld door de eigenaren van de appartementen, die automatisch lid zijn van de VvE, gestort worden.

Er zijn vanuit gemeenten en het rijk veel inspanningen om mensen te informeren over deze nieuwe regels. Deze nieuwe regels hebben tevens ervoor gezorgd dat de initiatiefnemers www.VVEgemak.nl zijn gestart.

VVEgemak voorziet in de vraag om de VvE transparant en door de leden zelf te beheren. Niet iedereen heeft immers de middelen om een professionele beheerder in te schakelen. De nieuwe regels zijn voor VvE's niet altijd even gemakkelijk. Zo dienen de leden van een VvE bijvoorbeeld zorg te dragen voor inschrijving bij de Kamer van Koophandel, een bankrekeningnummer aan te vragen, notulen op te stellen waaruit kan worden opgemaakt wie de bestuurders zijn, te zorgen voor een goede onderhoudsplanning en te zorgen voor een sluitende exploitatiebegroting.

VVEgemak is zo opgezet dat ook leden die geen financiële of juridische achtergrond hebben gemakkelijk hun VvE kunnen beheren. Veel mensen worden zich bewust dat een gezonde VvE belangrijk gaat worden in de toekomstige huizenmarkt. VVEgemak heeft alles in huis om ervoor te zorgen dat de VvE toekomstbestendig is en blijft.

Meer informatie kunt u vinden op https://www.VVEgemak.nl.