New-It deelnemer prestigieuze Programma Groeiversneller


AMSTERDAM, 20090114 -- New-It B.V., producent en leverancier van on-demand informatiesysteem i-PAS, is geselecteerd voor de eerste groep van het prestigieuze Programma Groeiversneller. Maximaal honderd veelbelovende bedrijven krijgen via `Groeiversneller' de komende vijf jaar hulp van de overheid om hun groei een extra duwtje in de rug te geven. Het project moet er uiteindelijk voor zorgen dat Nederland voorloper blijft op het gebied van ondernemerschap en vernieuwingskracht.

"We moeten op zoek naar de TomToms van morgen," aldus Minister van Economische Zaken, Maria van der Hoeven. Hiertoe krijgen honderd bedrijven met een minimale omzet van ¤3 tot ¤5 miljoen die de afgelopen drie jaar minimaal 10% omzetgroei hebben gemaakt een unieke kans hun kennis op diverse gebieden te verrijken: opleiding, bedrijfsvoering, marktbenadering, intellectueel eigendom, en financiële en strategische zaken komen aan bod. Het feit dat New-It pas sinds 2006 bestaat en toch is toegelaten aan het programma geeft aan dat haar groeimogelijkheden goed passen binnen de doelstellingen van `Groeiversneller'.

In december behaalde New-It reeds een andere mijlpaal: het bedrijf ontving de ISO9001:2000 certificering. Hiermee verzekert New-It haar klanten continue kwaliteitsverbetering van aangeboden producten en diensten. New-It is momenteel bezig met de voorbereidingen van SAS70 certificering van de i-PAS applicaties: een uitbreiding op ISO 9001:2000. Daarnaast gaat begin februari een `student venture team' van start dat zich bezig zal houden met de introductie van een automatiseringsproduct voor ZZP'ers en freelancers in enkele Europese landen.