Single blijft reislustig ondanks kredietcrisis


OOSTERHOUT, 20090114 -- Terwijl koppels en gezinnen tijdens de kredietcrisis beknibbelen op hun vakantiebudget trekken singles zich weinig aan van de economische tegenwind. Ook in 2009 reizen zij er rustig op los. Dit blijkt ondermeer uit boekingscijfers van verschillende single reisorganisaties en gegevens van onderzoeksbureau GFK. Online magazine Singlessite.nl maakte een rondje over de vakantiebeurs en inventariseerde de laatste ontwikkelingen.

Uitbreiding bestemmingen
De single reiziger krijgt er steeds meer mogelijkheden bij om met gelijkgestemden de wereld te verkennen. Zo breidt Cirkel Vakanties dit jaar uit met een fors aantal extra bestemmingen. Ed Smit, marketingmanager bij Cirkel, zegt hierover: "wij zien dat reizen voor singles en eenoudergezinnen alsmaar populairder worden. Door dit jaar met een nog uitgebreider reisaanbod te komen spelen wij direct in op de wensen en behoeftes van onze klanten". Op de vraag of ze bij Cirkel iets merken van de kredietcrisis is het antwoord negatief. "Wij zorgen voor een goede prijs-kwaliteitverhouding en er komen nu al meer boekingen binnen dan vorig jaar." aldus Smit.

Minder zonnig
Ook aanbieder noSun reizen, die groepsreizen en stedentrips verzorgt naar wat minder zonnige bestemmingen zoals Scandinavië, Schotland en Litouwen doet goede zaken. Volgens Marijn Boshuis van noSun ligt het aantal boekingen ongekend hoog. "Hoewel wij een lichte daling hadden verwacht zijn we juist positief verrast dat de single zich weinig aantrekt van de financiële malaise in het land" vertelt Boshuis.

Verre reizen
Verre reizen specialist Fox reizen organiseert onder het label `Singlemaarnietalleen' al vele jaren rondreizen naar exotische oorden. Ook zij weten handig in te spelen op het positieve, hippe imago dat het begrip singlereizen inmiddels heeft verworven. Door uit te breiden met bestemmingen als Rusland, Finland en IJsland zoeken zij voor het eerst de koudere delen van de planeet op.

Actieve singles
Singles die de voorkeur geven aan wandelreizen, outdoor activiteiten en contact met de locale bevolking zijn bij Sawadee en Baobab aan het juiste vakantieadres. Met prachtige rondreizen en bestemmingen wordt het nog lastig kiezen. De jeugdige, sportieve single mag tijdens een bezoek aan de vakantiebeurs de stand van Mambo beslist niet overslaan. Het aanbod is zowel gevarieerd als uitnodigend, dus men waant zich al snel in een waar reisparadijs.





Online Magazine Singlessite