Provincie Limburg

Persberichten

Hoorzitting gemeentelijke herindeling Kop van Noord-Limburg

De statencommissie voor het Fysieke Domein uit het Limburgs Parlement organiseert op woensdag 14 januari 2009 een hoorzitting over het ontwerp-herindelingsadvies gemeenten Bergen, Gennep en Mook en Middelaar.
Gemeentebesturen, burgers, actiecomités, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overige belangstellenden worden uitgenodigd om tijdens deze hoorzitting aan de statencommissie mondeling hun ingediende zienswijzen toe te lichten c.q. hun standpunt te verwoorden over het ontwerp-herindelingsadvies gemeenten Bergen, Gennep en Mook en Middelaar.
De hoorzitting is openbaar en wordt gehouden in Partycentrum Kubbus, Dorpsstraat 42 in Afferden en begint om 18.00 uur.

Besluitvormingstraject
Deze hoorzitting is onderdeel van het voorbereidings- en besluitvormingstraject over de gemeentelijke herindeling van de gemeenten Bergen, Gennep en Mook en Middelaar. Ter voorbereiding van de behandeling door het Limburgs Parlement organiseert de statencommissie voor het Fysieke Domein deze hoorzitting om alle belanghebbende instanties en burgers de mogelijkheid te bieden hun opvatting te geven op het ontwerp-herindelingsadvies. Naar verwachting besluit het Limburgs Parlement op 13 februari a.s. over het al dan niet vaststellen van het advies. Uiteindelijk wordt het vastgestelde advies door het Limburgs Parlement aangeboden aan de Minister van Binnenlandse Zaken. Het ontwerp-herindelingsadvies is digitaal beschikbaar via www.limburg.nl/herindeling.

Aanmeldingen
Voor de hoorzitting zijn ruim 50 aanmeldingen ontvangen: 16 daarvan zijn gemeentelijke vertegenwoordigers; de overige 35 zijn burgers c.q. belangenvertegenwoordigers zoals bijvoorbeeld de WMO-raad, de dorpsraad Middelaar en Plasmolen en het Actiecomité Bergen Zelfstandig.

13-1-2009 17:14