Discussie over NHM duurt voort


Directeur Byvanck en jonge historici in gesprek

AMSTERDAM, 20081126 -- De discussie over de invulling van het Nationaal Historisch Museum is in volle gang. Na het eerdere pleidooi om de inhoud voorop te stellen zal directeur Byvanck op 14 januari met jonge historici in debat gaan over de invulling van het NHM.

Na een aarzelende start door gevestigde historici, die vooral vrijblijvende adviezen gaven in het voortraject en het rapport Bouwstenen, leverde het Historisch Nieuwsblad forse kritiek en waarschuwde voor `postmoderne onzin'. Eerder pleitten twintig jonge historici voor een open en transparant ontwikkelingsproces, en een belangrijke rol voor historici en inhoudelijke criteria bij de invulling van het NHM.
Deze verschillende geluiden kunnen samenkomen in een open bijeenkomst georganiseerd door de jonge historici en het Historisch PLatform. Op woensdag middag 14 januari zullen zij in debat gaan met Byvanck en andere aanwezigen. In de bijeenkomst zal NHM-directeur Valentijn Byvanck zijn visie op het NHM toelichten. De auteurs van Statement XX: NHM op een Kruispunt zullen ideeen en kritiek leveren. Hierna zal ruimte zijn voor debat tussen Byvanck, de jonge historici en het publiek.





Ingezonden persbericht