Kleurrijke tips op Vakantiebeurs 2009 Publicatiedatum: 02-12-2008

Persbericht
Utrrecht, 2 december 2008

VAKANTIEBEURS; EEN KLEURRIJKE WERELD!

Kleurrijke vakantietips van exposanten op de Vakantiebeurs, van woensdag 14 tot en met zondag 18 januari 2009.

1. Suid Afrika Reise
Stand 01.F074
Rainbow Nation Zuid-Afrika
Zuid-Afrika, de 'rainbow nation' is niet alleen kleurrijk door de enorme diversiteit in bevolking, maar de natuur kent alle kleurschakeringen, van het rode zand van de Kalahari tot het blauw van de Indische en Atlantische Oceaan, van het groen van de bomen van Tsitsikamma tot de bruine vlaktes van de Karoo. Wat te denken van die diverse kleuren van het wild en de vele vogelsoorten. Al die diverse kleuren zijn samengebracht in het prachtige kralenwerk die veel door de locale bevolking wordt gemaakt. In één woord samengevat, 'kleurrijk'.

2. Shilla Travel - Korea Specialist
01.F109
Beleef veelzijdig Korea. Van adembenemende rotsformaties en schitterende theeplantages tot karakteristieke dorpjes, authentieke duikende dames en kleurrijke festivals. Korea, het hele jaar door een kleurrijke belevenis. Bezoek de kleurrijke festivals, zoals Buddha's Birthday en het Lotus Lantarn Festival. Gedurende deze festivals zijn de stad en de tempels rijkelijk gedecoreerd met schitterende lampions en steekt de bevolking zich in de fraaiste kostuums.

3. Japanese Embassy (Japan)
01.F116
Bezoek de Japanse ambassade voor een prachtige tentoonstelling van Kleurrijke Japanse kimono's, de traditionele jurken.

4. Tiara Tours
01.F106
De Groene route in Mongolië: steppes, meren, bossen, woestijn en kleurrijke kloosters. Deze route brengt het beste van Mongolië, het dunst bevolkte land ter wereld, samen in een prachtige rondreis!

5. HongKong Tourism Board
01.E120
Hong Kong fascineert iedere bezoeker door de tegenstelling van het moderne snelle leven en de traditionele Chinese cultuur. Die uit zich onder meer in de Kleurrijke festivals, zoals het Bunfestival in mei, de Drakenboot races in juli en bovendien Chinese New Year; kleurrijke parades, vuurwerk, drakenkostuums en zoveel meer!

6. VNC Asia Travel
01.D124
Er is niks aan India dat niet kleurrijk is; de markten met kruiden in alle kleuren van de regenboog, de mensen met hun prachtige kleren, de paleizen, tapijten en zelfs maaltijden!

7. Taiwan Toerisme Bureau
01.E108
Weinig reizigers weten van het bestaan af van aboriginal volkeren in de bergen van Taiwan. Zo'n 13 verschillende bergvolkeren met hun eigen taal en kleurrijke tradities. Onze tip is om een van de oogst festivals te bezoeken. Andere kleurrijke festiviteiten zijn: de lantaarn festivals (bijv. op de love rivier in Koahsuing), de drakenbootraces en het bloemenfestival.

8. Kenya Tourist Board
01.E104
Het landschap van Kenia is uitzonderlijk gevarieerd. Het vulkanisch gebergte, de rivierendelta en het tropisch regenwoud worden echter vaak over het hoofd gezien. De rust in de hier gelegen wildparken biedt grote voordelen. Dit zijn dé bestemmingen voor een avontuurlijke expeditie in een onvergetelijk mooi kleurrijk landschap.

9. Thai Airways International PCL
01.D108
Het Songkran festival in april en het Loi Kratong festival in november zijn een lust voor het oog als het gaat om kleurrijke evenementen. Kom naar onze stand en hoor er alles over!

10. Maduro Travel
01.F016
Carnaval in het Caribische gebied is een spectaculair cultureel evenement, sensueel, kleurrijk en vol van geluiden van mensen die vol van het leven aan het genieten zijn! Ervaar het zelf!

11. St. Maarten Tourist Office / St. Martin Tourist Office
01.E036
"De gastronomische hoofdstad van het Caribische gebied"! Ontdek voor een kleurrijke beleving op St. Maarten en St. Martin de talrijke restaurant op het eiland. Met meer restaurants dan dagen in het jaar, is dineren op het eiland een onvergetelijke, culinaire ervaring.

12. Austrian Airlines
01.C140
Ontdek de kleurrijke bestemmingen van Austrian Airlines in het Midden-Oosten, Centraal & Oost Europa en maak kans op tickets voor de musical 'Joseph and the amazing technicolor dreamcoat'.

13. Africa Feeling
01.D054
Reis rondom het thema een kleurrijke wereld in Zuid Afrika
Africa Feeling biedt u de mogelijkheid om in 9 dagen kennis te maken met de historie van Soweto, te overnachten bij de kleurrijke Ndebele bevolking, bekend te worden met de nijverheid van de inwoners van Swaziland en meer kennis te krijgen over de achtergronden van de "Battlefields". Tenslotte ontbreekt ook een ontmoeting met de Zulu bevolking niet.

14. CTO Chapter Nederland
Caribbean Village
Het Caribische gebied biedt meer kleuren dan men kan bedenken: duiken in de schitterende blauwe zee tussen mooie koraalriffen en vissen in alle soorten en maten, oogverblindende witte stranden, groene bossen en natuurlijk het brede aanbod van cultuur, muziek en mensen.

15. Edventure Costa Rica S.A.
02.E030
Beleef een stukje pure natuur in het wonderschone Costa Rica! Vogels, kikkers en vlinders in alle kleuren van de regenboog dansen in het tropische regenwoud, terwijl de authentieke cultuur van de indianenstammen voortleeft in een oneindig bestaan. De rastafari invloeden kleuren de Caribische kust rood, geel en groen terwijl de helderblauwe oceaan dit schitterende land weerspiegelt!

16. Atma Asia Travel
03.D082
Tijdens een religieus festival in Bhutan voeren monniken schitterende dansen uit, gekleed in indrukwekkende kleurrijke gewaden. Het bijwonen van zo een festival is werkelijk een onvergetelijke ervaring!

17. Baobab Reizen
03.A024
Kleurrijke Baobab Reizen
China met kleurrijke zonsverduistering!
Heb je even tijd over voor een wel héél bijzonder reisje? Ga dan tien dagen met Baobab naar China en maak daar een complete zonsverduistering (met de grote kleurrijke Corona) mee! Die vindt daar op 22 juli 2009 plaats. En het geweldige is: je ontdekt meteen alle schatten van Beijing en Shanghai!

18. Aigo Travel
03.D080
Een zeer kleurrijk en spectaculair festival is het 2000 jaar oude Draken Boot Festival (Duan We Jie), welke gehouden wordt in het voorjaar. Sportieve mannen in prachtige drakenboten strijden dan om de eer. Boze geesten worden verjaagt en de beroemde dichter Qu Yuan geëerd. Ontdek zelf ook het kleurrijke mysterie van China!

19. Jordan Tourism Board
07.D085
Jordanië biedt door haar diversiteit een palet aan verschillende kleuren. Van de 2000 jaar oude roze stad Petra tot de adembenemende woestijnlandschappen van Wadi Rum. De Rode zee staat garant voor het ultieme gevoel van luxe en beleving. Dit maakt Jordanië een kleurrijke bestemming die meer verrassingen voor haar bezoekers in petto heeft.

20. Gobierno de Navarra
07.B059
Navarra, regio van de vier seizoenen die de natuur in al haar kleuren laat leven. Naast de vele ongerepte natuurgebieden kan de regio Navarra zich buigen op een rijke culinaire historie en heeft diverse kleurrijke wijnen van zeer hoge kwaliteit. In combinatie met de heerlijke versbereide gerechten is er geen ontkomen meer aan om de culinaire zintuigen te laten prikkelen.

21. Italie.nl / Italiapromotion
08.D036
Een kleurrijk en onvergetelijk spektakel is L'infiorata di Spello in de Italiaanse regione Umbria. Op de tweede zondag na Pinksteren worden hier de straten met gekleurde bloemmotieven versierd, een lust voor het oog!

22. Deniz Travel
08.B091
Een vakantie met Deniz Travel staat garant voor zwemmen in het warme kristalheldere turkoois blauwe water in baaien omzoomd met pijnbomen in verschillende kleuren groen.
Genieten van de Kleurrijke Turkse keuken, wandelen door rustige straatjes overkapt met witte, roze en paarse bougainvilles, een glaasje wijn drinken al kijkend naar de roodkleurende luchten bij het ondergaan van de zon en vervolgens slapen onder de pikzwarte hemel bezaaid met miljoenen sterren. Wat wil een mens nog meer?

23. Malta Tourism Authority
08.C081
Malta wordt geroemd om het schone strand en kristalheldere zeewater. Verscholen achter kliffen en inhammen tref je verrassend mooie baaitjes. Naast de eeuwenoude culturele schatten worden er genoeg kleurrijke evenementen georganiseerd zoals het beroemde 'Fireworks Festival' waar alle kleuren in de mooiste vormen worden getoond met de helderblauwe nacht als achtergrond.

24. Zwitserland Toerisme
09.A038 & 09.A050
Zwitserland vanuit een panoramatrein.
Tijdens een reis met een van de beroemde panoramatreinen door Zwitserland glijden steeds wisselende landschappen aan je voorbij in alle kleuren van de regenboog. Het wit van eeuwige sneeuw, het groen van palmen en bergweiden, bruine chalets met kleurrijke bloementuinen, spiegelende groenblauwe bergmeren, wijngaarden tegen een zonnige helling. Dat kun je allemaal in één dag beleven vanuit een Zwitserse panoramatrein.

25. Aucost Reizen
10.A041
De kleurige flora en fauna in het plattelandsdorpje Vajta in Hongarije is een lust voor het oog. In de zomermaanden, wanneer de gele zon hoog aan de hemel staat en de lucht hemelblauw is met hier en daar een wit wolkje, is het uitzicht in één woord gezegd prachtig! De gele akkers met zonnebloemen of koolzaad worden afgewisseld met velden vol rode klaprozen en blauwe korenbloemen. Zelfs de Kleurrijkste zeldzame vogel van Europa 'De Bijeneter' vliegt af en aan op Aucost Holiday Parc om van deze mooie natuur te genieten.

26. Visit Wales
10.B020
Wales' brengt met zijn wilde bloemen prachtige kleuren aan in het landschap. De Lilac Cuckooflower, de Yellow Welsh Poppy, de Pink Bell Heather en de zeldzame White Snowdan Lily kunt u allemaal vinden op de wilde weilanden, bergen, kliffen, en heiden.

27. Maison de la France
11.A010
Kleurrijk Frankrijk: van de paarse lavendelvelden tot de gele zonnebloemen en van de turkooizen zee tot aan de heerlijke, rode wijnen.

28. Bestemming Onbekend
11.B002
Tussen het oogverblindend wit van hoge bergtoppen en het onderaardse zwart van de diepe grotten bestaat de Kleurrijke wereld van Bestemming Onbekend. Voert je weg naar bondgekleurde Noorse huisjes, Mediterraanse zeeën, de rode erewacht van Buckingham palace of zonnebloemgele Franse velden? Start je reis over de regenboog van mogelijkheden en laat je verrassen!

29. Achterhoeks Bureau voor Toerisme
12.D054
De Achterhoekse wijngaarden geven met hun smaakvolle en kleurrijke rode, witte en rosé wijnen volop kleur aan uw vakantiebestemming, de Achterhoek. In het nieuwe drukwerk 'Achterhoekse wijnroutes' die wij op de Vakantiebeurs voor het eerst zullen verspreiden, vindt u alles over deze kleurrijke streek waar u kunt proeven, plukken en bezoeken.

30. SUMMUM.nl
01.B118
Kleurrijk SUMMUM.nl
Ecuador en Galapagos eilanden
Ga mee naar het Ecuador, dan ziet u Zuid-Amerika in het klein! Wij laten u de mooiste koloniale steden zien, besneeuwde vulkanen, jungle en kleurrijke indianenmarkten. U ontspant in heerlijke thermale baden aan het strand. Ook uw reis naar de unieke Galapagos eilanden regelt SUMMUM.nl!