Ingezonden persbericht


Amstelveen, 6 januari 2009

Persuitnodiging

Bekendmaking winnaar Doodle 4 Google tekenwedstrijd: `Mijn Nederland'

Namens Google Nederland nodig ik je van harte uit om de finale van de landelijke tekenwedstrijd Doodle 4 Google: `Mijn Nederland' bij te wonen op woensdag 14 januari in Madurodam.

De afgelopen maanden hebben meer dan 28.000 kinderen van in totaal 593 verschillende basisscholen deelgenomen aan de tekenwedstrijd en een Doodle ontworpen. Een Doodle is een creatieve variatie op het Google-logo.

Begin december zijn hieruit al de regionale winnaars gekozen: 12 leerlingen uit de onderbouw en 12 leerlingen uit de bovenbouw. Heel Nederland kon vanaf toen tot 8 januari a.s online zijn stem uitbrengen op zijn favoriete doodle via: http://www.google.nl/doodle4google: De winnende doodle zal op 15 januari 24 uur lang op de homepagina van Google komen te staan.

Op woensdag 14 januari vindt de finale plaats waarbij alle regionale winnaars en hun gasten naar Madurodam komen en waar bekend zal worden gemaakt wie de winnaar van de tekenwedstrijd: Doodle 4 Google: `Mijn Nederland' is. Je bent van harte welkom vanaf 14.30 uur op het George Maduroplein 1, 2584 RZ in Den Haag. Host van de middag is zangeres en tv presentatrice Monique Smit.
Tijdens de middag is het mogelijk om interviews te doen met de juryleden (tot 17.00 uur), de echte Doodle tekenaars, de regionale winnaars, en de aanwezigen van Google Nederland. Zie bijgaand het volledige programma en de bijlagen voor meer informatie.

Programma
14.30 uur: ontvangst kinderen en pers
15.05 uur: officiële opening
15.10 uur: Creatief muzikaal programma onder leiding van Monique Smit 15.45 uur: bekendmaking winnaar Doodle 4 Google
16.00 uur: kinderen bezoeken Madurodam en kunnen een aantal educatieve spelletjes doen. Interviewmogelijkheden met juryleden, kinderen, de echte Doodle tekenaars en Google medewerkers
17.00 uur: een typisch Nederlands diner met frietjes en pannenkoeken voor de kinderen. 18.00 uur: einde.

Contactpersoon voor die middag is: Alistair Verney, PR manager van Google Nederland.

Je kunt je aanmelden voor maandag 12 januari 2009 door een mail te sturen naar mabelie.bruijns@prcompany.nl met je naam en mobiele telefoonnummer. Kun je tevens aangeven of je samen met een fotograaf en/of cameraploeg komt? Zie voor meer informatie: www.google.nl/doodle4google





BIJLAGEN 1

Aanwezigen op 14 januari

Host:

Monique Smit
Zangeres en (tv-)presentatrice.

Juryleden:

Kim-Lian van der Meij (niet aanwezig op 14 januari) Zangeres, actrice en (tv-)presentatrice.

Tahita Ringers
Het jongste jurylid is 17 jaar en burgemeester van Madurodam. Ze heeft in haar functie heel Nederland aan haar voeten. Op 8 april 2008 begon ze met het uitoefenen van haar taken.

Jan Steeman
Een striptekenaar in hart en nieren. En mede-oprichter van het satirische tijdschrift "De Vrije Balloon". Jan Steeman tekent al meer dan 50 jaar, onder andere voor de Toonder Studio's.

Saskia de Both
Bijzonder Hoogleraar Illustratie aan de Universiteit van Amsterdam. Saskia is zeer geïnteresseerd in het beeld dat kinderen in onze maatschappij van Nederland hebben en hoe ze dat in een tekening tot uiting brengen.

Emmeliek Boost
Pedagoge en initiatiefneemster van de Opvoeddesk. Emmeliek weet namelijk heel goed wat er omgaat in kinderen. Emmeliek is onze rots in de opvoedbranding en ons pedagogisch geweten.

Frank Evers
Programmamanager bij Kennisnet. Kennisnet is de publieke ondersteuningsorganisatie voor het onderwijs als het gaat om ICT. Frank denkt samen met scholen na over de manier waarop ICT in het onderwijs zinvol kan worden toegepast en welke rol Kennisnet daarin kan vervullen. Google en ICT.

Regionale winnaars:

Zuid- Holland:
Boudewijn Groeneboer uit Gorinchem
Luca Wingbermuhle uit Lekkerkerk

Zeeland:
Mary-Anne Mol uit Goes
Beatrix Muller uit Hulst

Utrecht:
Jessel van Niekerk uit Loenen aan de Vecht
Judith Glimmerveen uit Utrecht

Overijssel:
Jet Wolbers uit Hengelo
Tiemen Jonkman uit Wijhe





BIJLAGEN 2

Noord-Holland:
Casper van Soest uit Beverwijk
Julian Kwakman uit Volendam

Noord-Brabant:
Catootje Luijerink uit Breda
Josca van Doren uit Handel

Limburg:
Pleun Driessen uit Melderslo
Jop van Dorp uit Sittard

Gelderland
Pieter de Jong uit Arnhem
Samira Dallali uit Ede

Groningen:
Cathelijne Schaafsma uit Groningen
Amber Oldenburger uit Hoogezand

Friesland:
Naomi Groen uit Boijl
Sophie den Ouden uit Akkrum

Flevoland:
Simone van den Berg uit Zeewolde
Noel van Riswick uit Almere

Drenthe:
Annelie Schonewille uit Nieuw-Balinge
Amber Prins uit Klazienaveen

De echte Doodle tekenaars:
Micheal Lopez van het hoofdkantoor in Mountain View Californië Matthias Zuerrer van het kantoor in Zurich, Zwitserland

Google
Jens Meiert, een Google webmaster van het kantoor in Zurich en technisch betrokken bij de ontwikkeling van de Doodle4Google websites.

Wouter Vink is als product manager verantwoordelijk voor de consumentenproducten van Google in Nederland, en voor de organisatie van de Doodle4Google tekenwedstrijd.






---- --