Ingezonden persbericht


Persbericht

Presentatie 'Mijn Huis van Vroeger' in Wezenkastjes Amsterdams Historisch Museum

Op 14 januari om 14.00 uur opent Yman Mahrach, PvdA raadslid en woordvoerder jeugd, emancipatie en integratie, in Het Amsterdams Historisch Museum de presentatie 'Mijn Huis van Vroeger'. Deze presentatie is te zien in de Wezenkastjes van het Amsterdams Historisch Museum (AHM) en is ontstaan i.s.m. Stichting Taalvorming.

'Mijn Huis van Vroeger' is gemaakt door vijfenveertig Amsterdammers met roots in twaalf verschillende landen, allen deelnemers aan een oudercursus van Stichting Taalvorming. De ouders hebben een bezoek gebracht aan de permanente opstelling van het AHM over de geschiedenis van Amsterdam. Bij de objecten en schilderijen kwamen eigen herinneringen naar boven: bv. over het huis in Irak waar oma naar de radio luisterde, over de keuken met het houtvuur in Brazilië waarop je moeder kookte of over de poes in Marokko die in je armen sliep.

In de presentatie wordt werk getoond van deze nieuwe Amsterdammers: Zij maakten tekeningen van objecten uit het museum, gebaseerd op eigen associaties met hun landen. Hun bijbehorende verhalen werden opgetekend. Daarnaast zijn de keramiekwerken opgesteld, die zij maakten van hun vroegere huizen en de omgeving. Een speciale route brengt de bezoeker door de permanente opstelling naar de objecten die met de afzonderlijke presentaties verbonden zijn.

'Mijn Huis van Vroeger' geeft een ontroerend beeld van nieuwe Amsterdammers, hun gedachten en associaties bij verschillende objecten uit de geschiedenis van Amsterdam. De presentatie op de kleine binnenplaats van het museum tot en met 19 april 2009 gratis te bezichtigen.

'Mijn Huis van Vroeger' is mede mogelijk gemaakt met bijdragen uit het Educatiefonds van het Amsterdams Historisch Museum

--------------einde persbericht-------------------