Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Texaanse stad Dallas op Vakantiebeurs in Amerika-paviljoen 'booming hotspot' voor hele familie

Amsterdam, januari 2009 - Chef-dirigent Jaap van Zweden viert er triomfen als leider van het Dallas Symphony Orchestra, maar deze Texaanse stad is ook om andere redenen een waar paradijs voor Nederlandse bezoekers en daarom tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht (13/18 januari) met een eigen stand in het Amerikaanse paviljoen te vinden (standnummer 01.A062). Dallas is letterlijk een 'booming hotspot' op culinair en cultureel gebied, terwijl er ook de mooiste hotels en 'shopping malls' van de Verenigde Staten te vinden zijn.

Rechtstreeks vanaf Amsterdam naar de mooiste hotels De KLM vliegt sinds maart vorig jaar vrijwel dagelijks rechtstreeks op Dallas. Dat het Ritz Carlton hotel het afgelopen jaar tot het beste hotel van de USA werd uitgeroepen door Condé Nast Traveller zegt genoeg over het accomodatieniveau in Dallas. Het hotel beschikt bovendien over een toprestaurant, Fearings Restaurant, en één van de mooiste en meest uitgebreide hotelspa's van de Verenigde Staten. Reizen naar Dallas worden inmiddels aangeboden door reisorganisaties als Kuoni, Kras en Travel Trend.

Musea op wereldniveau
Het Dallas Museum of Art herbergt een indrukwekkende collectie kunst van de oudheid tot aan Rodin en Van Gogh. En dan is er natuurlijk het Sixth Floor Museum aan Dealy Plaza. De expositie geeft een leerzaam inzicht in de politieke en sociaal/maatschappelijke situatie in het zuiden van de Verenigde Staten in de vorige eeuw en in de moord op Kennedy. Southfork Ranch, het centrum van de ooit immens populaire tv-serie Dallas, staat ook open voor bezoekers

Shopping walhalla en culinaire hoogstandjes
De overdekte 'shopping malls' in en rond Dallas, zoals de grootse 'Galleria', vormen met hun honderden winkels van de beroemdste designers uit de hele wereld een grote toeristische trekpleister. Het wereldberoemde warenhuis Neiman Marcus bevindt zich al sinds het begin van de vorige eeuw in Dallas. De geruchten gaan dat klanten daar de meest bizarre zaken kunnen kopen: van kamelen tot de kousen die Koningin Elizabeth draagt. Dallas telt verder maar liefst 80 verschillende keukens uit alle windstreken van de wereld, wat het uitgebreide culinaire aanbod onderstreept.

Ideaal voor families en sportliefhebbers
Voor sportief vermaak zorgen onder andere de Dallas Cowboys (American Football) en de Dallas Stars (ijshockey). Daarnaast is bijvoorbeeld het aantal golfbanen niet op twee handen te tellen. De mogelijkheden voor kinderen, van avonturen met stoomtreinen tot het boeiende World Aquarium en het spectaculaire Sixflags pretpark, maken Dallas ook meer dan geschikt voor heerlijke familievakanties.



Ingezonden persbericht