Persbericht

Huisholland.nl geeft crisistraining aan makelaar
~ Nieuwe vastgoedsite helpt makelaars voordelen te plukken van crisis op woningmarkt ~

Breda, 14 januari 2009 - Huisholland.nl is de eerste vastgoedsite van Nederland die trainingen aanbiedt aan makelaars. Samen met Kenneth Smit Training heeft Huisholland.nl een trainingstraject ontwikkeld, waarin makelaars alle vaardigheden aangeleerd krijgen die nodig zijn om in de huidige markt een woning te verkopen en een makelaarskantoor te runnen.

Huisholland.nl is een digitaal platform waar woningaanbieders en woningzoekenden elkaar treffen. Naast mogelijkheden om de digitale advertentie professioneel samen te stellen biedt de site vele extra's: zo kunnen kopers en verkopers een taxatierapport of een bouwkundig onderzoek van de woning aanvragen. Verkopers kunnen een verkoopstyling van de woning laten verzorgen en een professionele videopresentatie van de woning laten maken. Om de verkoper aan de informatieplicht te laten voldoen kan via Huisholland.nl een milieuscan en een planscan van de woning en de woonomgeving worden gemaakt.

Huisholland.nl biedt makelaars een training aan in het verkopen van een woning en het managen van een makelaarskantoor in tijden van een crisis. Directeur Francois Jongen van Huisholland.nl: "Tot voor kort bestond het verkopen van een huis uit het plaatsen van een advertentie van de woning en een bord in de tuin. Door de naderende crisis op de woningmarkt behoort deze manier van verkopen tot het verleden. De veranderde situatie kan de bedrijfsvoering van makelaars bemoeilijken, maar het biedt juist ook kansen. Makelaars die beter dan hun collega's in staat zijn om woningen te verkopen, kunnen zich nu meer dan ooit onderscheiden. Dit trainingsprogramma reikt makelaars instrumenten aan waarmee ze de crisis te lijf kunnen. Juist nu komt het op verkopen aan en wij willen onze partners daar graag in ondersteunen. Bovendien ontvangen makelaars die de training succesvol afronden een certificaat. Dat biedt verkopers de zekerheid dat de makelaar weet wat er bij komt kijken om in deze onzekere tijden hun huis te verkopen."

De eerste trainingen vinden plaats in Amsterdam, Rotterdam, Breda, Groningen, Maastricht, Utrecht en Apeldoorn. Meer informatie en aanmelden kan via www.huisholland.nl of info@huisholland.nl.