NPM Capital NV

NPM Capital heeft momenteel belangen in circa 40 bedrijven.

De ondernemingen waarin NPM Capital investeert, zijn actief in alle belangrijke sectoren van de economie.


1 oktober 2008

NPM Capital nu ook actief vanuit Brussel

Sinds medio 2008 is NPM Capital met een eigen vestiging ook vanuit Brussel actief. Dit betekent dat de investeringsactiviteiten zich hebben uitgebreid tot de gehele Benelux. Het NPM-kantoor in Brussel wordt geleid door Investment Director Philip Ghekiere, terzijde gestaan door Philippe Touquet als Investment Manager, Jean-Charles Velge als Business Analyst en Mieke Cuvelier als assistente.

Ook in België richt NPM Capital zich op het nemen van aanzienlijke minderheidsparticipaties in middelgrote familiebedrijven ter ondersteuning van een buy & build strategie of in het kader van een herschikking in het aandeelhouderschap. NPM Capital wenst daarbij de financiële partner te zijn van familieaandeelhouders met een lange termijn waardecreatie strategie die de controle over hun onderneming wensen te behouden.

Daarnaast treedt NPM Capital op als financiële partner van ondernemende management teams die een buy-out wensen te realiseren van een te verzelfstandigen onderdeel van grotere concerns of van een familiebedrijf waar een opvolgingsproblematiek aan de orde is. Daarbij staat waardecreatie door groei en operationele verbetering centraal. NPM Capital focust daarbij op bedrijven die geleid worden door ervaren management teams en die marktleider zijn in hun niche of het potentieel hebben dat te worden. Met de actieve ondersteuning van NPM Capital kunnen deze bedrijven via een buy & build strategie hun marktpositie internationaal uitbouwen. Indien vereist, stelt NPM Capital hiervoor bijkomend kapitaal ter beschikking.

Ghekiere: België heeft heel wat mooie bedrijven, onder andere in de voeding, kunststoffen, logistiek en technologie sectoren, die het potentieel hebben om internationaal verder door te groeien met de ondersteuning van een lange termijn financiële partner. Een aantal dynamische familiebedrijven kijkt aan tegen een generatiewissel of een opvolgingsproblematiek waarbij een professionele aandeelhouder zoals NPM Capital een oplossing kan bieden. Met de kennis en ervaring die NPM Capital heeft opgedaan over de laatste zestig jaar, kunnen wij deze bedrijven actief ondersteunen bij het realiseren van hun strategie.
De opvolging van de bestaande participaties in België, LMS International NV en Dujardin Foods NV, gebeurt voortaan vanuit NPM Capitals kantoor in Brussel.