Gemeente Utrecht

Edwin Jacobs nieuwe directeur Centraal Museum Utrecht

Edwin Jacobs (48) wordt de nieuwe directeur van het Centraal Museum in Utrecht. Hij start op 1 april a.s.. Vandaag is het personeel van het Centraal Museum over zijn komst geïnformeerd. Interim directeur Van Der Vossen blijft aan tot de heer Jacobs begint.

De heer Jacobs is sinds 1 september 2007 directeur van het Stedelijk Museum de Lakenhal in Leiden. Voorheen was hij cultuurmakelaar bij de gemeente Tilburg en daarvoor directeur van het museum Jan Cunen in Oss, waar hij er in slaagde het bezoekersaantal van het museum te verdubbelen. Volgens wethouder Van Eijk krijgt het Centraal Museum in de persoon van de heer Jacobs "een creatieve en inspirerende directeur die bij uitstek geschikt is om het Centraal Museum een bindende rol in het Utrechtse culturele leven te laten spelen. Ook moet hij het museum internationaal profiel geven met spraakmakende tentoonstellingen die een breed publiek trekken."

Edwin Jacobs is blij met zijn aanstelling. Volgens hem is "het Centraal Museum een prachtig museum waar ik de komende tijd graag deel van uit maak. Het heeft een bijzondere collectie en de ambitie van zowel het museum als de stad Utrecht spreken mij erg aan. Het museum kan volgens mij een belangrijke rol spelen, bijvoorbeeld binnen een programma als de Vrede van Utrecht."