Politie Limburg-Noord

Aanhouding verward persoon in Weert


Datum: 14-01-2009
Tijd bericht: 17:35
Plaats: Weert
Aanhouding verward persoon
Weert - De politie heeft woensdagmiddag rond 12.00 uur in een winkel aan de Maaspoort een 25-jarige man uit Weert aangehouden. De man was geheel naakt en liep op sportschoenen. Ook had hij een rauwe vis bij zich waaruit hij happen nam. Hij was duidelijk zeer verward.

De man werd door een medewerker van de winkel aangesproken. Hierop reageerde hij zeer agressief. Hij gooide een rek met verkoopwaar omver en beet de medewerker in zijn onderarm. Buitengewoon Opsporingsambtenaren van de Gemeente (BOA's) zagen dit gebeuren en schoten te hulp. Ook waarschuwden zij de politie. Deze kwam snel ter plaatsen en overmeesterden de man. Hiertegen verzette hij zich hevig. Uiteindelijk werd hij met veel moeite overgebracht naar het politiebureau. Een arts moest eraan te pas komen om de man rustig te krijgen.

Op het bureau bleek dat de man een psychiatrisch patiënt was en in een gezondheidsinstelling in Weert verbleef. Hier was hij van weggefietst. Na overleg is hij naar een gesloten afdeling van de gezondheidsinstelling gebracht. De medewerker van de winkel liep een wond aan zijn onderarm op. Hij heeft aangifte gedaan van mishandeling.