( BW)(IL-KNOWLES) Knowles Electronics blij met uitspraak ITC tegen Memstech

Business Editors

WASHINGTON (VS)--(BUSINESS WIRE)--Jan 14, 2009--Knowles Electronics heeft vandaag bekendgemaakt dat rechter Rogers van de Amerikaanse International Trade Commission zijn Aanvankelijke Uitspraak heeft gedaan, waarin is vastgesteld dat Mems Technology Berhad, ook wel bekend als Memstech, de Amerikaanse wet heeft overtreden met de onwettige invoer en verkoop van microfoonpakketten die inbreuk maken op Knowles' Amerikaanse patenten 6,781,231 en 7,242,089. Knowles Electronics is van mening dat de uitspraak van rechter Rogers niet alleen heeft bevestigd dat Memstechs microfoonpakketten en eventuele andere producten die gebruik maken van deze pakketten de patenten van Knowles schenden, maar daarnaast ook heeft bevestigd dat de patenten van Knowles gegrond en rechtsgeldig zijn. Indien de gehele commissie van de ITC deze uitspraak aanvaardt, is het Memstech niet toegestaan haar de patenten schendende producten in te voeren in de Verenigde Staten.

"Dit is geweldig nieuws voor Knowles Electronics en ons gedachtegoed voor innovatie. Deze uitspraak versterkt het vertrouwen in extra investeringen in onze technologieportefeuille", aldus vicepresident van R&D, Pete Loeppert. "De uitspraak bevestigt ook de waarde van de licenties die Knowles heeft verleend aan verschillende multinationale ondernemingen. Knowles is van plan waarde te blijven leveren aan de audiomarkt door middel van haar eigen aanbod van halfgeleider-microfonen en via haar gelicentieerde partners."

"De rechter heeft het juiste besluit genomen door in het voordeel van Knowles Electronics te beslissen. Gezien de concurrerende wereldwijde economie, is dit een eerlijke en gepaste reactie", aldus Jeff Niew, president van Knowles Electronics. "Net als geldt voor andere op technologie gebaseerde industrie?n, is de groei van de MEMS-branche (micro-elektromechanische systemen) en die van siliciummicrofonen op basis van halfgeleiders afhankelijk van voortdurende investeringen van bedrijven en institutionele beleggers. De uitspraak van de rechter versterkt de geldigheid van de intellectuele eigendom van Knowles en laat investeerders zien dat bedrijven als Memstech de Amerikaanse consument niet kunnen bereiken zonder daarbij het intellectuele eigendomsrecht van anderen te schenden."

Over Knowles

Knowles, dat ruim 60 jaar geleden is opgericht, is de meest vooraanstaande ontwerper en producent van geavanceerde akoestische onderdelen. Naast het feit dat Knowles marktleider is voor onderdelen voor de wereldwijde hoortoestellenindustrie, is het bedrijf de leidende leverancier van zogenaamde surface-mount MEMS microfonen aan grote GSM-merken en van elektronische apparatuur voor consumenten over de hele wereld. Kijk voor meer informatie op de website van Knowles www.knowles.com of bel naar +1 630-250-5100.

Alle product- en merknamen worden herkend als eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.





CONTACT:



voor Knowles
Mike Adell
+1 630-250-5100