( BW)(INVATEC) Invatec introduceert eerste geneesmiddel-eluerende ballon voor de behandeling van atherosclerose beneden de knie

Business Editors

LEIPZIG, Duitsland--(BUSINESS WIRE)--Jan 14, 2009-- IN.PACT(TM) Amphirion gepresenteerd tijdens Leipzig Interventional Course (LINC)

Invatec, veelzijdig innovator van interventionele producten, heeft vandaag de Europese lancering bekendgemaakt van een nieuwe perifere ballon, de IN.PACT(TM) Amphirion paclitaxel-eluerende PTA-ballonkatheter. Dit is de eerste geneesmiddel-eluerende katheter die speciaal is ontworpen voor de behandeling van atherosclerose in bloedvaten beneden de knie (BtK). IN.PACT is voorzien van FreePac(TM), een speciaal ontwikkelde coating die paclitaxelmoleculen losmaakt en scheidt en de absorptie ervan in de wand van de bloedvaten vergemakkelijkt.

De FreePac-coating is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de grondleggers van de drug-eluerende ballontherapie, Ulrich Speck, Ph.D. van de afdeling Radiologie van Charité Mitte in Berlijn en dokter Bruno Scheller van de afdeling interne geneeskunde van het universiteitsziekenhuis in Homburg/Saar. "Volgens onderzoek gepubliceerd in de New England Journal of Medicine1 en Circulation2 is gebleken dat geneesmiddel-eluerende ballonnen die gebruikmaken van een speciale formule voor het elueren van geneesmiddelen effectief zijn bij de behandeling van atherosclerose en de preventie van restenose," aldus Andrea Venturelli en Stefan Widensohler, oprichters van Invatec. "Invatec is een stap verder gegaan met deze benadering door een geneesmiddel-eluerende therapie aan te bieden die speciaal is ontwikkeld voor ingrepen beneden de knie, en deze aan te bieden op een state-of-the-art platform, de Amphirion Deep ballonkatheter, marktleider op dit gebied."

Invatec is van plan in de eerste helft van 2009 een willekeurige proef te starten, het IN.PACT DEEP-onderzoek, om meer gegevens te verkrijgen over de effectiviteit van dit nieuwe behandelingsconcept.

"Het schenkt ons veel genoegen te zien dat deze technologie na jaren onderzoek nu beschikbaar is voor klinische toepassingen,," aldus Prof. Speck en Prof. Scheller. "Het concept van de geneesmiddel-eluerende ballon heeft de potentie het aantal herhaalde interventies bij patiënten met atherosclerose te verminderen. De ballontechnologie van Invatec vormt een ideaal platform voor de FreePac-coating en biedt mogelijkheden voor de ontwikkeling van specifieke oplossingen voor aanvullende endovasculaire toepassingen, met inbegrip van Superficial Femoral Artery (SFA)."

Prof. Dierk Scheinert, cursusdirecteur van de LINC interventiecursus in Leipzig, merkte op over de eerste IN.PACT Amphirion procedure, "De combinatie van conventionele ballondilatatie met lokale toediening van medicijnen is een fascinerend nieuw concept voor deze patiëntengroep. Stents zijn mogelijk niet een haalbaar optie voor het merendeel van de BtK patiënten met een gevorderde aandoening. Daarom is de IN.PACT Amphirion veelbelovend als een effectieve behandeling voor deze uitdagende patiëntenpopulatie. "

Gehinderde bloeddoorstroming als gevolg van stremmingen onder de knie, ook wel aangeduid als kritische lidmaat ischemie, resulteert in pijn, slecht wondherstel, gangreen en een hoog overlijdensrisico. Volgens gegevens uit Wounds is bij 40 procent van de patiënten binnen 12 maanden na het optreden van kritische lidmaat ischemie amputatie noodzakelijk, en is er een jaarlijks sterftecijfer van meer dan 20 procent.

In aanvulling op IN.PACT Amphirion biedt Invatec een volledige productlijn, speciaal voor behandeling van de bloedvaten onder de knie, inclusief de Amphirion(TM) DEEP 0.014" ballonkatheter, de 0.014" Skipper(TM) DEEP leiddraad, de Chromis(TM) DEEP 0.014" ballonstent en de nieuwe Maris(TM) DEEP 0.018" zelf-uitzettende stent.

Over Invatec:

Invatec is veelzijdige innovator van vasculaire interventionele producten met wereldwijd hoofdkantoor in Italië. Invatec legt de nadruk op onderzoek en technologie en werkt actief samen met vooraanstaande artsen en centra bij de ontwikkeling van producten die de levensverwachting en de kwaliteit van het leven van patiënten verbeteren. Het bedrijf is gespecialiseerd in polymeerverwerking, metaaltechnologie en oppervlaktetechnologie. Invatec is verticaal geïntegreerd met volledige interne mogelijkheden voor het ontwerpen, ontwikkelen, produceren en assembleren van de 35 productfamilies die worden aangeboden in meer dan 70 landen. Het bedrijf is in 1996 opgericht door Andrea Venturelli en Stefan Widensohler en werkt onder het motto "making ideas come alive". Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een bedrijf met bijna 1000 medewerkers. Voor meer informatie kunt u terecht op www.invatec.com.

1 THUNDER-onderzoek (N Engl J Med 2008;358:689-99), ISR-Paccocath (N Engl J Med 2006;355:2113-24)

2 FemPac-onderzoek (Circulation. 2008;118:1358-1365)

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.





CONTACT:



Voor Invatec
Andrea ten Broek, +1 781-684-0770
invatec@schwartz-pr.com