Ingezonden persbericht


Persbericht 15 januari 2009

Jazz met Deelder bij De Lakenhal in Scheltema

In het kader van de tentoonstelling Jan Wolkers, nog t/m 15 februari te zien in Stedelijk Museum De Lakenhal, organiseert het museum op donderdag 22 januari een jazzavond met optredens van Jules Deelder en De Frits Landesbergen Big Band bij De Lakenhal in Scheltema. Toegang is gratis.

Jan Wolkers was behalve schrijver en beeldend kunstenaar ook een groot jazzliefhebber en maakte in 1960 het beeldje voor de Boy Edgarprijs. Ook Jules Deelder is naast schrijver en performer een liefhebber van jazzmuziek. Zijn passie voor deze muziekstijl heeft er toe geleid dat hij over een enorme kennis van jazz beschikt, inmiddels een gerenommeerde dj op Arrow Jazz radio is en ook zelf wel eens achter het drumstel gaat zitten. Op 22 januari zal hij tussen 22.00 en 01.00 uur, uit zijn eigen collectie LP's, een dosis traditionele jazzmuziek draaien in de geest van Wolkers en volgens zijn eigen keuze.

Hieraan voorafgaand speelt De Frits Landesbergen Big Band van 21.00 tot 22.00 uur. Deze Big Band is in 1969 opgericht door Frits Landesbergen en was de eerste Big Band in de regio. Het orkest bestaat uit 20 leden, waaronder 14 blazers, een volledige ritmesectie en een zangeres en zanger. De stijl van het orkest is gebaseerd op de traditionele swing van de grote orkesten uit de vijftiger en zestiger jaren van de vorige eeuw. Het repertoire bestaat o.a. uit arrangementen van Count Basie, Duke Ellington en natuurlijk van Frits Landesbergen en de bassist Jas van Bueren.

De toegang voor beide optredens is geheel gratis.

Zie voor het volledige activiteitenprogramma www.lakenhal.nl

Noot voor de redactie,