Ingezonden persbericht


PC-VERSIE MIRROR'S EDGE VANDAAG IN DE WINKEL

Bekroond actieavontuur dat het first person-genre in een nieuwe richting duwde nu verkrijgbaar voor de pc

SCHIPHOL-RIJK, 15 januari 2009 - DICE, een studio van Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS), kondigt aan dat de pc-versie van het veelgeprezen first person-actieavontuur Mirror's Edge(TM) vanaf vandaag in Nederland verkrijgbaar is. Als je de pc-versie van de game koopt, krijg je het remix-album van Mirror's Edge cadeau. Op deze cd vind je het populaire titelnummer 'Still Alive' van de Zweedse popster Lisa Miskovsky en remixes door de beste dj's van het moment, zoals Benny Benassi, Paul van Dyk en Armand Van Helden.

Bovendien bevestigt DICE vandaag dat de downloadbare content (DLC) voor het PlayStation®3 computer entertainment systeem, het Xbox 360® videogame- en entertainmentsysteem en de pc op 29 januari wordt uitgebracht. Dit speciale DLC-pakket daagt je uit om de snelste tijd neer te zetten op negen parkoersen die zijn uitgestippeld in zeven compleet nieuwe Time Trial-kaarten met een volledig nieuw uiterlijk.

Mirror's Edge is een uniek first person-avontuur waarin je kennismaakt met Faith. Deze 'runner' brengt boodschappen over in een wereld waar alle vormen van communicatie nauwlettend in de gaten worden gehouden en iedere verplaatsing van informatie verdacht is. Als haar zus onterecht wordt beschuldigd van moord, begeeft Faith zich aan de verkeerde kant van de wet en balanceert ze op het randje van de stad. De wereld van Mirror's Edge wordt in de pc-versie van de game tot leven gewekt met behulp van de NVIDIA® PhysX(TM)-physics-engine, compleet met realistische visuele effecten zoals wind, kogelinslagen en free-motion-bewegingen.

Als voorproefje kun je de demo gratis downloaden via de PlayStation®Store en Xbox LIVE(TM) Marketplace. De demo bevat een tutorial, een glimp van het soloverhaal en een aantal secties van het verslavende speltype Time Trial, waarin je de beste tijd probeert te kloppen.

Mirror's Edge sierde in 2008 de voorpagina's van meer dan veertig gamebladen en won prijzen zoals de Game Critics Award for 'Best Original Game' en de IGN-award voor 'Best Action Game' tijdens de E3. Mirror's Edge is ontwikkeld door EA Digital Illusions CE AB (DICE) in Stockholm, Zweden. De game heeft een PEGI-classificatie van 16+. Kijk voor meer informatie over EA DICE of Mirror's Edge op www.ea.com, www.dice.se of www.mirrorsedge.com.