Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

TUI NEDERLAND WINT GROENE VEER VOOR DUURZAAM TOERISME


. "TUI Nederland binnen reisbranche voorloper binnen duurzaam toerisme"

Rijswijk, 15 januari 2009 - Dinsdagavond heeft TUI Nederland, tijdens de Verenverkiezing op de Vakantiebeurs, de Groene Veer voor het meest duurzame initiatief binnen de reisbranche in de wacht gesleept. De Groene Veer werd dit jaar voor het eerst uitgereikt op initiatief van Travel Foundation Nederland en vakblad Reisrevue. De Groene Veer wordt toegekend aan een reisorganisatie die zich op bijzondere wijze inzet voor duurzaam toerisme. De veren worden in de reisbranche gezien als de belangrijkste vakprijzen.

De Nederlandse reisbranche en organisaties die zich bezig houden met duurzaam toerisme konden zich inschrijven om in aanmerking te komen voor de Groene Veer. De inschrijvingen moesten gepaard gaan met een beschrijving en verantwoording van de groene initiatieven die door de aanvrager genomen zijn. Een vakjury beoordeelde vervolgens de inzendingen.

Uit het grote aantal inzendingen is TUI Nederland tot winnaar uitgeroepen, "omdat TUI een voorloper is op het gebied van duurzaam toerisme", aldus de jury. Zo heeft TUI samen met ontwikkelingsorganisatie Cordaid en adviesbureau Contour Projects op de Dominicaanse Republiek een Chocolade tour ontwikkeld in samenwerking met lokale boeren, die zo aan het toerisme verdienen. TUI heeft bovendien richtlijnen voor het verantwoord spotten van walvissen en dolfijnen opgesteld. Verder prees de jury het beleid van TUI om via haar reisbureaus van Arke en Holland International klanten optimaal te informeren over het nut van duurzaam toerisme.

Voor alle duurzame initiatieven van TUI Nederland kijk op tui.nl/duurzaamtoerisme.


---