Ingezonden persbericht

persbericht

Buitenkans

Een podium voor straattheatertalenten en buitengewone straatmuziek 2 en 3 mei 2009 in Enschede

Buitenkans is een Talentenjacht, een Ontmoetingsplek en een Straattheaterfestival ineen.

Een podium om je KUNSTen op Straat te tonen aan een enthousiast publiek, aan programmeurs van straattheater en overige festivals en aan een deskundige jury. 50 Groepen uit binnen- en buitenland zullen zich deze dagen presenteren aan publiek en jury.

Een talentenjacht Alle artiesten doen mee aan een wedstrijd met als hoofdprijs betaalde opdrachten op

festivals in Nederland en het buitenland. De voorstellingen worden beoordeeld door een grote vakkundige jury met vele jaren ervaring op gebied van straattheater.

Naast jong en nieuw talent worden er ook professionele straattheatergroepen uitgenodigd die hun nieuwe voorstelling kunnen try-outen.

Een ontmoetingsplek Een internationale jury wordt samengesteld uit programmeurs, organisatoren, journalisten, collega artiesten...Er wordt een ruimte gecreerd waar men elkaar kan treffen en kan kennismaken met elkaar. Organisatoren van festivals krijgen hier een breed scala aan boekbare acts voorgeschoteld. Theatermakers komen elkaar tegen, spreken elkaar en houden elkaar's voorstellingen kritisch tegen het licht.

Een volwaardig Straattheaterfestival In 2008 hebben zo'n 50 groepen zich voor het eerst gepresenteerd aan het grote publiek in Enschede. Artiesten geven het beste van zichzelf. Ze willen programmeurs en organisatoren overtuigen van hun kunnen.

Buitenkans is een buitenkans voor:

â- Jong en nieuw talent

â- Gevestigde artiesten met een try out of nieuwe voorstelling

â- Buitengewone straatmuzikanten

â- Programmeurs, impresario's en organisatoren die op zoek zijn naar nieuwe acts en talenten

ten behoeve van de programmering van hun eigen festival of evenement

â- Het publiek van Enschede.

Buitenkans is een buitenkans voor iedereen!

Voor meer informatie www.buitenkans.com

Buitenkans is een onderdeel van het jaarlijkse straattheaterfestival KUNSTen op Straat en wordt financieel ondersteund door de Provincie Overijssel en de gemeente Enschede.Buitenkans heeft een samenwerking met Gevleugelde Stad - Ieper/B en Open Air Festival - Paderborn/D