Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Financiering voor ouderenprojecten nu makkelijker toegankelijk

Samenwerkende Fondsen voor Ouderen lanceren de website www.fondsenvoorouderen.nl.

Den Haag, januari 2009

Het wordt makkelijker om financiering aan te vragen voor projecten voor ouderen. Via de website www.fondsenvoorouderen.nl bundelen acht fondsen hun krachten. In een paar klikken is duidelijk waar de kansen voor financiering liggen. Hiermee komt in 2009 een bedrag van 8,9 miljoen euro op een overzichtelijke wijze beschikbaar.

De Samenwerkende Fondsen voor Ouderen lanceren hiervoor de website www.fondsenvoorouderen.nl.

Voor veel initiatiefnemers van projecten voor ouderen is het vinden van de juiste financiers nu een grote klus. Fondsen worden niet aangeschreven waardoor niet alle financieringsmogelijkheden worden benut. Met www.fondsenvoorouderen.nl willen de Samenwerkende Fondsen voor Ouderen het zoeken naar financiering gemakkelijker maken. Met het beantwoorden van drie eenvoudige vragen weet de aanvrager bij welke fondsen zijn kansen liggen. Hij bepaalt vervolgens zelf bij welke fondsen hij zijn aanvraag indient.

Iedereen die iets voor ouderen organiseert kan gebruik maken van de website. Per fonds is aangegeven wat de criteria zijn om in aanmerking te komen voor een donatie.

Partners in www.fondsenvoorouderen.nl zijn Fonds NutsOhra, Innovatiefonds Zorgverzekeraars, Fonds Sluyterman van Loo, Fonds 1818, Skanfonds, Stichting RCOAK, Stichting Het R.C. Maagdenhuis en Nationaal Ouderenfonds.

www.fondsenvoorouderen.nl is vanaf nu bereikbaar