Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Uitnodiging Internationale Grüne Woche

07 november 2008 - kamerstuk

rectie Internationale Zaken
Di

De Voorzitter Tweede Kamer

der Staten Generaal


Postbus 20018

2500 EA 's-Gravenhage

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum

2008/2090 IZ. 7 november 2008

onderwerp bijlagen

Uitnodiging Internationale Grüne Woche 2009 Geachte Voorzitter,

Al enige jaren is het een goed gebruik dat een aantal leden van de vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit op uitnodiging deelneemt aan de `Internationale Grüne Woche' in Berlijn, de grootste, jaarlijks terugkerende agrarische consumentenbeurs ter wereld.

Nederland kreeg de eervolle status `Partnerland' voor de komende `Internationale Grüne Woche'. Er wordt om die reden dit jaar extra belangstelling verwacht voor de Nederlandse aanwezigheid op de beurs en voor agrarisch Nederland in het algemeen.

Graag wil ik ook voor de komende `Internationale Grüne Woche' een delegatie van de vaste commissie uitnodigen om aanwezig te zijn bij de officiële opening op donderdag
15 januari en bij de officiële rondgang over de beurs op vrijdag 16 januari 2009, waarbij mijn ministerie de kosten van de overnachtingen zal dragen. Op de heenreis kan de delegatie met mij meereizen in het Regeringsvliegtuig. Voor de Kamerleden zal een bezoekprogramma worden samengesteld. Naast de gebruike- lijke elementen zoals het bijwonen van de officiële opening en een gezamenlijke rond- gang over de beurs, hoop ik tevens de gelegenheid te hebben om, en marge van het programma, op een informele wijze over een aantal thema's van gedachten te wisselen met de Kamerleden en de Europarlementariërs.

Tevens zult u in de middag gelegenheid hebben om van gedachten te wisselen met uw Duitse collega-parlementariërs. Over de (thematische) invulling van dit programma-

gedeelte ontvangt u zo spoedig mogelijk nadere informatie.

Datum Kenmerk Paraaf: Vervolgblad 7 november 2008 IZ. 2008/2090 2

In verband met de nodige voorbereidingen verzoek ik u zich voor 1 december a.s. aan te melden.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN
VOEDSELKWALITEIT,

G. Verburg


---- --