Protestantse Kerk in Nederland


Cursus 'Leidinggeven aan veranderingen' herhaald

do 15 januari 2009
Het Protestants Centrum voor Toerusting en Educatie (PCTE) biedt een cursus voor wie streeft naar verandering in de gemeente, zoals de implementatie van een beleidsplan, een fusie, de 'doorstart' van een kleine gemeente enzovoorts.

Bij veranderingen in de gemeente is de rol van kerkenraadsleden van groot belang. Tijdens de training vergroten deelnemers hun persoonlijke effectiviteit als het gaat om leidinggeven aan en realiseren van beoogde veranderingen. Het gaat daarbij niet alleen om vaardigheden en kennis van zaken. Vooral houding, persoonlijke effectiviteit en 'geestelijk leiderschap' zijn doorslaggevend. Veranderingen hebben daardoor een grotere kans van slagen.

De eigen lokale situatie is daar mede onderwerp van bezinning en studie. De theorie wordt verbonden met de praktijk. Door eens per maand bijeen te komen ontstaat een vorm van intervisie die de deelnemers helpt om een gemeente te begeleiden in het zetten van stappen op de weg die de Heer met haar wil gaan.

Deelnemers van de eerder gehouden cursus waren het er unaniem over eens dat de cursus herhaald zou moeten worden. Dit gebeurt vanaf 15 januari 2009.

De cursus is bedoeld voor predikanten, kerkenraadsleden, werkgroepen en commissies die in opdracht van de kerkenraad aan de slag gaan met veranderingen en mensen die op termijn kerkenraadslid willen worden. De cursus duurt in totaal acht dagen en begint op 15 januari 2009.

Meer informatie en aanmelden: www.pcte.nl > landelijk aanbod en toerustingsdagen.