Gemeente Kerkrade

23.12.08: Themabijeenkomsten in de bibliotheek Kerkrade-West

Op 15 januari 2009 opent wethouder Ralf Krewinkel samen met de directeur van de bibliotheek Gaby Vijgen de eerste van een aantal themabijeenkomsten in de bibliotheek in Kerkrade-West. In 2009 willen de bibliotheek, welzijnsorganisatie Impuls en de gemeente Kerkrade meerdere themabijeenkomsten organiseren. Met deze bijeenkomsten wordt de dienstverlening naar de inwoners van Kerkrade-West verbeterd en de functie van het wijksteunpunt verder uitgebreid.

Meer dienstverlening
Deze bijeenkomsten zullen in de vorm van inloopmiddagen en -avonden georganiseerd worden met als invulling onder andere presentaties, informatiestands en instructies over de wijze waarop de informatie over de betreffende onderwerpen op internet gevonden kan worden. Als thema komen onder andere aan de orde: de Wmo, vrijwilligerswerk, veiligheid in en rond het huis en leefbaarheidsbudget.

De eerste themabijeenkomst is gepland op 15 januari en hierbij staat het onderwerp Wmo centraal. De medewerkers van het sociaal wijkteam verzorgen presentaties en beantwoorden vragen over het maatschappelijk werk, het ouderenadvieswerk, het vrijwilligerswerk, het werk van Meander Groep Zuid-Limburg, de sociaal raadslieden, de Wmo-consulenten en stichting MEE. Uiteraard biedt dit ook de mogelijkheid om met de medewerkers van het sociaal wijkteam van Kerkrade-West kennis te maken. De medewerkers van de bibliotheek geven instructies in het gebruik van de pc's.

Alle inwoners van Kerkrade-West zijn van harte uitgenodigd op 15 januari 2009. Er zijn deze dag een drietal sessies, om 16.00 uur, 18.00 uur en 20.00 uur waar iedereen bij de bibliotheek aan de Akerstraat binnen kan lopen.