Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Ieder zijn grond!

Bent u ook voor veilige-, speel- en schoolroutes in de Beverwaard?

Kom langs op 15 januari tussen 15.30 en 20.00 uur in Trefpunt De Focus aan de Oude Watering 324, bekijk de eerste ideeën voor een kindvriendelijk Beverwaard en praat mee!

Beverwaard wordt kindvriendelijker
Elf wijken in Rotterdam worden kindvriendelijker. Beverwaard is één van die wijken.
De deelgemeente IJsselmonde onderzoekt samen met de scholen, de ouders en kinderen, gemeentelijke diensten en politie hoe de speel- en schoolroutes veiliger en leuker gemaakt kunnen worden.

De kinderen en de ruimtelijke kwaliteit van de wijk staan centraal in het project. Het gaat om meer dan alleen een drempel aanleggen: naast infrastructuur kijken we ook naar educatie, communicatie en gerichte verkeerscontroles. Hiermee willen we de inrichting van de school- en speelomgeving kindvriendelijker maken, de verkeersveiligheid rondom speelplekken en op schoolroutes verbeteren en de verkeersoverlast in de schoolomgeving terugdringen.

Informatiemarkt Ieder zijn grond
De deelgemeente en de basisscholen van de Beverwaard nodigen u van harte uit om naar de informatiemarkt te komen op 15 januari om de eerste ideeën voor veiligere speel- en schoolroutes in Beverwaard te bekijken. Na deze bijeenkomst wordt de technische en financiële haalbaarheid van de ideeën onderzocht.

Voor meer informatie kunt u mailen naar Maaike van Zwieten, projectleider kindvriendelijke wijken van de deelgemeente IJsselmonde (maaike.vanzwieten@ijsselmonde.rotterdam.nl).