Gemeente Bodegraven

Open Huis St.-Antoniuscollege, 15 en 16 januari

Antoniuscollege, foto_John_Mott.jpg
Voor leerlingen van groep 8 breekt een spannende tijd aan. Zij zullen een middelbare school moeten gaan kiezen. Een stap in een nieuwe wereld. Om leerlingen én ouders goed te informeren over deze nieuwe stap houdt het St.-Antoniuscollege Open Huis.

Tijdens een Open Huis kunnen leerlingen en ouders van groep 7 en 8 de school bekijken, de sfeer proeven, docenten en leerlingen spreken en lessen volgen:


* John Mottstraat: 16 januari 2009 van 17.00 tot 21.00 uur
* De Meander: 16 januari 2009 van 19.30 tot 21.00 uur
* Bodegraven: 15 januari 2009 van 19.30 tot 21.00 uur.

Het St.-Antoniuscollege is een open katholieke scholengemeenschap met prima onderwijsresultaten voor gymnasium, atheneum, havo, mavo en vmbo. Godsdienstige, levensbeschouwelijke en maatschappelijke waarden zoals die leven binnen de Nederlandse samenleving zijn belangrijke uitgangspunten voor het onderwijs. Het St.-Antoniuscollege heeft drie vestigingen:

* locatie John Mottstraat: voor alle leerlingen met advies gymnasium, atheneum, havo en mavo

* locatie De Meander: ons gloednieuwe gebouw voor de kader- en basisberoepsgerichte leerwegen van het vmbo
* locatie Bodegraven: voor de onderbouw vwo en havo, de volledige mavo en het kaderniveau handel en administratie, met door de kleinschaligheid veel persoonlijke aandacht.

Tweetalig onderwijs

Vanaf komend schooljaar kunnen brugklasleerlingen van het St.-Antoniuscollege op niveau vwo en havo ook tweetalig onderwijs volgen. Op dinsdag 27 januari 2009 wordt op de locatie John Mottstraat vanaf 19.30 uur een speciale informatieavond gehouden over het tweetalig onderwijs.

Website speciaal voor groep 7/8

Voor leerlingen van groep 7/8 en hun ouders/verzorgers heeft het St.-Antoniuscollege een eigen website:
www.antoniuscollegeiswerelds.nl.

Op deze site vind je alles wat je wilt weten voor je stap naar de nieuwe wereld van het voortgezet onderwijs, zoals per locatie het laatste nieuws, de contactpersonen en de buitenschoolse activiteiten.
* Antoniuscollege, homepage_groep_8_site.jpg