Universiteit Twente

Manifestatie: `Veelkleurig talent op Saxion en Universiteit Twente'

Op 15 januari organiseert de Universiteit Twente samen met Saxion de manifestatie `Veelkleurig talent op Saxion en Universiteit Twente'. Met deze bijeenkomst willen de beide onderwijsinstellingen terugblikken op hun recente activiteiten om de diversiteit in het hoger onderwijs te stimuleren. Verder willen ze de manifestatie gebruiken om te kijken hoe ze hier in de toekomst aandacht aan kunnen blijven besteden.

Met de manifestatie `Veelkleurig talent op Saxion en Universiteit Twente' willen beide kennisinstellingen stilstaan bij de projectactiviteiten op het vlak van diversiteit van de afgelopen twee jaar. Tijdens de manifestatie presenteren ze de resultaten van diverse lopende projecten, zoals Stimulering Twents Talent, Taalwinkel en Voorbereidend Jaar Anderstaligen.

Het doel van de bijeenkomst is niet alleen terugkijken, maar ook vooruit kijken en vaststellen welke stappen er nog genomen moeten worden om de multiculturele doelgroep blijvende aandacht te geven. Het doel hierbij is niet alleen om ze succesvol te laten instromen, maar ook om ze hun studie met goed gevolg af te laten ronden. Verder is de manifestatie een gelegenheid om de samenwerking tussen Saxion en de Universiteit Twente verder te verstevigen.

Programma

De middag start met een aantal sprekers die elk vanuit een eigen perspectief het belang van diversiteitbeleid benaderen en een discussie met de aanwezigen op gang proberen te brengen. De hogeschool en de universiteit verwachten hieruit inspiratie op te doen voor nieuwe initiatieven.

De manifestatie vindt plaats op de Universiteit Twente in de Vrijhof (gebouw 47) en duurt van 14.15 tot 18.15 uur en is bestemd voor alle belanghebbenden en belangstellenden. Kijk hier voor meer informatie over het programma.