Gemeente Middelburg

Inloopavond lichtontwerp Markt

Op donderdagavond 15 januari is van 19.30 tot 22.00 uur in het stadhuis aan de Markt een inloopavond over het lichtontwerp voor de Markt. Een algemene reactie van de belangstellende op de plannen wordt ter informatie overhandigd aan de commissie Ruimte.

Lichtadviesbureau Lux Lab heeft in de commissie Ruimte van 3 november 2008 een presentatie gehouden en hier uitleg gegeven over de visie op licht voor de binnenstad en de aandacht die verlichting vraagt bij de inrichting van de openbare ruimte. Het plan is positief ontvangen en rijp voor besluitvorming.

In de vergadering van 3 november 2008 is door de commissie Ruimte gevraagd om het lichtplan voor de Markt verder uit te werken en deze van een kostenraming op hoofdlijnen te voorzien. Het Lux Lab heeft opdracht gekregen om een functioneel- (rekening houdend met onder andere de weekmarkt) en stedenbouwkundig ontwerp te maken waarbij de openbare veiligheid centraal staat. Ook de bruggen zijn verder uitgewerkt in samenwerking met Delta nv en een installateur. Inmiddels zijn de voorlopig ontwerpen in een vooroverleg met de welstandscommissie besproken. De commissie heeft hierop positief gereageerd.

De plannen komen nu eerst in de vergadering van de commissie Ruimte van 19 januari 2009. Daarna, indien de plannen voldoende zijn uitgewerkt, gaan ze naar de raad van 26 januari 2009 ter besluitvorming.
Als de raad akkoord gaat met de plannen vindt een verdere uitwerking plaats van het voorlopig ontwerp naar een definitief ontwerp. Na het definitief ontwerp wordt een bouwvergunning aangevraagd. De uiteindelijke uitvoering wordt gezamenlijk met de plannen van de ondernemers gerealiseerd.

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl