Gemeente Soest

.

Kindertentoonstelling over dieren in de nacht

13 januari

Over Nachten in het bos

Van 15 januari tot en met 9 april 2009 is de tentoonstelling 'Over Nachten in het bos' te zien in het Milieu Educatief Centrum de Kwekerij. Alle kinderen uit Soest en Soesterberg, van 4 tot 8 jaar, zijn van harte uitgenodigd om de tentoonstelling gratis te bezoeken.

De tentoonstelling bestaat uit een mooi, donker sprookjesbos. De dieren die de kinderen in dit bos tegenkomen zijn onder andere: vos, reekalf, konijn, bunzing, rat, vleermuis, nachtegaal, kerkuil, bosuil, slakjes en nachtvlinders. Voor de kleine bezoekers is het een leuke mogelijkheid de dieren eens van dichtbij te zien, te horen wat voor geluid ze maken en meer over het leven van de dieren te weten te komen.

Voor kinderen die kunnen lezen zijn er teksten die iets vertellen over de levenswijze van de aanwezige dieren. Voor kinderen die niet kunnen lezen zijn er eenvoudige zelfcontrolerende spelletjes te doen waarbij ze leren hoe oud de dieren kunnen worden, waardoor egels bedreigd worden en welke dieren er een winterslaap houden.

Bovendien kunnen bezoekertjes in een boomhut klimmen of in een molshoop kruipen waar ze kennis maken met het ondergrondse leven van mol en de bosmuis. Het speelse karakter van de tentoonstelling wordt versterkt door het spel 'dag of nachtdier?', verschillende voeldozen, een hoorspel over een eekhoorn, een geluidenspel en een kunstmatige vijver met allerlei waterdiertjes.

De tentoonstelling begint met een hoorspel over een eekhoorn die op zoek is naar de verloren hazelnoten. U kunt het hoorspel beluisteren of downloaden: hoorspel

In het verhaal komt de eekhoorn allerlei dieren tegen. Diezelfde dieren komen de kinderen tijdens hun bezoek van de tentoonstelling tegen.

Openingstijden:

Dinsdag, woensdag en donderdag: 13.00 tot 16.30 uur

Groepen op afspraak, toegang is gratis.

Milieu Educatie Centrum De Kwekerij, Molenstraat 157, Soest. Telefoon: 035 - 6093202/ 6022530