Gemeente Roermond

28ste Sportgala

Donderdag 15 januari aanstaande vindt het 28ste Sportgala Roermond plaats in theaterhotel de Oranjerie. Eregasten zijn zwemmer Joeri Verlinden, Nederlands kampioen 200m vlinderslag 2008 en judoka Deborah Gravesteijn, zilveren medaillewinnares op de Olympische Spelen Beijing in 2008.

Het Sportgala is een eerbetoon aan de ± 500 meisjes, jongens, vrouwen en mannen die in 2007/2008 in hun tak van sport het kampioenschap hebben behaald. Dat het Sportgala in al die jaren een grote plaats heeft in de Roermondse sportwereld is een feit. De Roermondse sportwereld geeft daar met een massale aanwezigheid ieder jaar opnieuw gehoor aan. Alle kampioenen krijgen met een speciale herinneringsmedaille de eer die hen toekomt, omdat ze de naam van de stad Roermond in bijna alle takken van sport hoog houden. Het Sportgala is voor het college van burgemeester en wethouders de gelegenheid om de stedelijke sporttrofee en bijzondere waardering uit te reiken. De Stichting Sportraad Roermond (SSR) benut het Sportgala om aan één of meer mensen, die als vrijwilliger binnen hun vereniging grote verdiensten voor de Roermondse sport leveren, de Zilveren Speld uit te reiken. Het bedrijfsleven geeft jonge sporters op weg naar de top een steuntje in de rug middels het uitreiken van de Peter Brouwers Aanmoedigingsprijs.

Voor de gehele organisatie van het Sportgala tekent een commissie die bestaat uit een vertegenwoordiging van de Stichting Sportraad Roermond, het bedrijfsleven, de media en Steunpunt Sportservice Roermond. Het sportfeest wordt mede gedragen door een groot aantal sponsors uit het bedrijfsleven van Roermond en omstreken, waaruit een warm kloppend hart van het bedrijfsleven voor de sportprestaties van de Roermondse sporters blijkt. Een verbondenheid en belangstelling die door de sporters zeer wordt gewaardeerd.

Het 28te Sportgala Roermond wordt donderdag 15 januari aanstaande geopend door de Prinsekapel Leeve. Vervolgens reikt wethouder Huub Boots namens de gemeente Roermond de felicitatieoorkondes uit aan diegenen die Nederlands Kampioen in een jeugdklasse zijn. Aansluitend worden de kampioenen in de diverse leeftijdscategorieën door de eregasten gehuldigd. De huldigingen worden afgewisseld met optredens op het gebied van dans en variété. Stichting Sportraad Roermond reikt de Zilveren Speld uit aan vrijwilligers die jarenlang op de achtergrond hun steentje bijdragen binnen hun sportvereniging.

Met de aanwezigheid van Joeri Verlinden en Deborah Gravesteijn is de organisatie er in geslaagd om ook dit jaar het Sportgala een speciaal tintje te geven. Zij brengen de Roermondenaren de hulde die ze verdiend hebben. De presentatie van het Sportgala is evenals de vorige 27 keer in handen van Dré Peters. Publicatiedatum: 13-01-2009 Bijgewerkt: 13-01-2009