Gemeente Den Haag

Gemeenteraad vergadert over omgevingslawaai in Den Haag Tijdens zijn eerste vergadering van het jaar 2009 behandelt de raad op donderdag 15 januari het actieplan omgevingslawaai Den Haag. In het actieplan moet voor de eerstvolgende 5 jaar het beleid en de voorgenomen maatregelen ter beperking van de geluidsbelasting in de stad worden beschreven.

Actieplan omgevingslawaai
Het actieplan is gebaseerd op de geluidsbelastingkaarten die het college op 30 oktober 2007 heeft vastgesteld.

Stedelijke Ecologische Verbindingszone
De raad behandelt in deze vergadering ook de nota Stedelijke Ecologische Verbindingszones in Den Haag. Dit schetst de hoofdlijnen voor de inrichting en beheer van het uitvoeringsprogramma 2008-2018. De nota noemt ook maatregelen die gebruikt kunnen worden voor de groene netwerken op wijk- en buurtniveau die aanhaken op de stedelijke ecologische hoofdstructuur, maar daar niet toe behoren.

Bestemmingsplan Ypenburg-Nootdorp
Het bestemmingsplan Ypenburg-Nootdorp staat op de raadsagenda. Het gebied dat binnen het bestemmingsplan valt, betreft de Ypenburgse Stationsweg, het Goolanden de Veenweg, Molensloot en de bestaande bebouwing van Ypenburg.

De vergadering begint om 19:30 uur en vindt plaats in de raadzaal. Dit is live te zien op politiek.residentie.net en Den Haag TV.