Lucky Day deelt uit in Den Haag

14/01/2009 17:15

De Lotto

Ter introductie van Lucky Day, het nieuwe dagelijkse kansspel van De Lotto, worden op donderdag 15 januari ruim 150.000 gratis loten van het spel uitgedeeld in Den Haag. De loten worden in een aantal wijken huis aan huis verspreid. Gratis producten zijn populair sinds de crisis en na de dure decembermaand en de winkeliers verwachten het weekend dan ook een enorme toeloop van mensen die een prijs komen innen of nog een lot gaan kopen.

De grootschalige actie van Lucky Day zal naast Den Haag onder andere ook plaatsvinden in grote steden als Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Amsterdam. In totaal deelt de kansspelorganisatie zo'n twee miljoen gratis loten uit in Nederland.

Lucky Day

Lucky Day is het dagelijkse kansspel van De Lotto. Lucky Day-spelers maken zes dagen per week kans op prijzen tot 4,5 miljoen euro. Hiervoor kiezen ze zelf het aantal getallen: minimaal 1 en maximaal 10. Elke dag worden er twintig getallen getrokken. De hoogte van de prijs is afhankelijk van de inleg en het aantal juiste getallen.

Iedereen wint met Lucky Day

Niet alleen Lucky Day-spelers winnen met Lucky Day, maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Lucky Day komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van moedermaatschappij De Lotto in 1961 is er meer dan 1,1 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 48 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Nierstichting is sinds de oprichting 400 miljoen euro afgedragen.