ATH online brengt AutoTechnisch Handboek naar internet

15/01/2009 09:48

MYbusinessmedia B.V.

Uitgever MYbusinessmedia heeft per 1 januari 2009 het meest legendarische documentatiesysteem van de Nederlandse autowereld online beschikbaar gemaakt onder de naam www.ath-online.nl. Inclusief koppeling met het RDC-kentekenbestand.

Garagebedrijven en fastfitters kunnen er terecht voor hoogwaardige gegevens op maat over onderhoud, diagnose, revisie of reparatiebeschrijvingen. Het geheel is rijkelijk voorzien van foto's, illustratie en elektrische schema's.

Zoeken kan op trefwoord, merk en op kenteken. De gebruiker hoeft slechts de cijfer- en lettercombinatie van het betreffende voertuig in te voeren, waarna direct zichtbaar is om welk merk, model, type, bouwjaar en uitvoering het gaat.

ATH online is een abonnementenproduct en komt voort uit het AutoTechnisch Handboek (de bekende groene verzamelbanden), al meer dan zestig jaar een begrip in de Nederlandse autowerkplaats. De informatie is altijd gebaseerd op de originele fabrieksdocumentatie. De online basisset beslaat ongeveer tweehonderd automodellen, waarvan een kleine duizend types zijn beschreven. Jaarlijks wordt de documentatie uitgebreid met zo'n veertig types.

Echt uniek aan www.ath-online .nl is dat het, als enige universele documentatiesysteem, een auto zéér uitgebreid beschrijft. Eindredacteur Pieter Botman: "Wij beperken ons niet tot een paar afstelgegevens en een krabbeltje van de distributie. De online versie van het AutoTechnisch Handboek is een serieuze vervanging van het originele werkplaatshandboek en moet daarom veel méér informatie geven. In onze beschrijvingen komt de hele auto aan bod, van motormanagement tot storingszoektabellen en van wielophanging tot versnellingsbak".

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.ath-online.nl