Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 15-01-2009

Vernielingen: bijenvolkeren dood

WOERDEN Op woensdag 14 januari deed de voorzitter van een volkstuinencomplex aangifte van vernielingen gepleegd in het weekend van zaterdag 10 en zondag 11 januari. Daarbij werden onder andere twee bijenvolkeren gedood.

Op zaterdag rond 11.30 uur verliet een lid van het volkstuinencomplex aan de Veldwijk het terrein. Toen op zondagochtend rond 11.00 uur een ander lid bij het complex kwam, zag hij dat er veel vernielingen waren gepleegd.

Onverlaten hadden een blokhut in brand gestoken, meerdere schuurdeuren opengebroken en twee bijenkasten waren op het ijs gegooid. Daardoor zijn de beide volkeren in de kasten dood gegaan. De totale schade wordt geschat op meer dan tienduizend euro. Op het volkstuinencomplex en op het ijs op de sloot eromheen werden fietsbandensporen aangetroffen.

Aan getuigen die zaterdagmiddag/-avond of in de nacht van zaterdag op zondag iets verdachts op of in de omgeving van het Volkstuinencomplex hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Verlichtingscontrole

WOERDEN De politie heeft op woensdag 14 januari van 07.15 uur tot 08.10 uur een verlichtingscontrole op de Oostdam gehouden. Zevenendertig fietsers hadden hun voor- en/of achterverlichting niet in orde en werden bekeurd.

Getuige grist buit terug

HARMELEN Een getuige van een diefstal op woensdag 14 januari wist het grootste deel van de gestolen buit terug te bezorgen.

Rond 15.00 uur zag een medewerkster van een winkel aan de Dorpsstraat dat een man zich verdacht voor de winkel gedroeg. Plotseling pakte hij drie kledinghangers met daarop in totaal een negental kledingstukken en liep ermee weg. De medewerkster ging achter de verdachte aan, maar toen hij haar verbaal met de dood bedreigde, besloot zij de achtervolging te staken.

Een vrouw in een blauwe auto had de diefstal kennelijk zien gebeuren. Zij reed achter de verdachte aan, reed hem klem, stapte uit, schold de man uit en griste de meeste kleding terug. De verdachte verdween met één kledingstuk. De getuige ging terug naar de winkel, gaf de kleding aan de medewerkster en zonder haar personalia achter te laten, liep zij weg. Kort daarna liep de verdachte weer langs de winkel en maakte daarbij een bedreigend gebaar naar de medewerkster.

De verdachte was een blanke man, ± 1.70 meter, normaal postuur, kort donkerbruin tot zwart haar met inhammen, smal gezicht, groene jas, mosgroene broek. Hij sprak met een Slavisch, mogelijk Pools accent.

Aan getuigen van de diefstal en aan mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Verkeerscontrole

BREUKELEN De politie heeft op woensdag 14 januari van 14.50 uur tot 16.05 uur een verkeerscontrole op de Brugoprit gehouden. Vijftien automobilisten werden bekeurd omdat zij te hard reden, één voor niet handenvrij bellen en vier fietsers omdat zij aan de verkeerde kant van de weg reden. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/u, waar 50 km/u de maximumsnelheid is.

Slechts één bekeuring

MAARSSEN De politie heeft op donderdag 15 januari van 06.45 uur tot 08.15 uur een fietsverlichtingscontrole op het Zandpad en de Verbindingsweg gehouden. Daarbij werd slechts één bekeuring aan een fietser uitgeschreven omdat zijn verlichting niet in orde was. De rest van de fietsers hadden allemaal netjes hun fietsverlichting in orde.