Politie Hollands Midden

Datum: 15 januari 2009

Noordwijk Mannen breken parkeermeter open De politie heeft donderdag 15 januari rond 01.30 uur twee mannen van 33 en 36 jaar uit Gryfino (Polen) aangehouden die op de Prins Bernhardstraat een gemeentelijke parkeermeter hadden opengebroken. Een buurtbewoner waarschuwde de politie die het tweetal kon oppakken. Of ze ook nog geld uit de meter hebben gestolen is nog niet bekend. Vandaag gaat de politie verder met haar onderzoek. De twee zitten daarvoor vast.

Leiden Man op zebrapad aangereden Een 58 jarige man uit Leiden is woensdag 14 januari op het Levendaal tijdens het oversteken op een zebrapad aangereden door een 29 jarige automobilist uit Leiden. Hij had de overstekende man over het hoofd gezien. Het slachtoffer liep meerdere breuken in een arm op en werd overgebracht naar het LUMC. De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Bromfietser aangereden Een 29 jarige bromfietser uit Leiden is woensdag 14 januari rond 14.15 uur op de kruising Lammenschansweg met de Tomatenstraat aangereden door een 29 jarige automobilist uit Den Haag. Deze laatste verzuimde voorrang aan de bromfietser te verlenen toen hij vanaf de Lammenschansweg de Tomatenstraat in reed. De bromfietser raakte gewond. Hij is met beenletsel overgebracht naar het Diaconessenziekenhuis.

Nieuwveen Man geschept na aanrijding Op de kruising W.P. Speelmanweg met de Schilkerweg ontstond woensdag 14 januari rond 15.25 uur een lichte aanrijding. Een 29 jarige automobilist uit Tarnowkie Gorky (Polen) verleende geen voorrang aan een vrachtauto die bestuurd werd door een 60 jarige man uit Zevenhoven. Er was lichte materiële schade. Omdat men er niet uit kwam hoe de schade te regelen, werd de politie gebeld. In afwachting van de politie besloot de man uit Zevenhoven het verkeer te regelen. Een 80 jarige automobilist uit Zoeterwoude-dorp zag hem niet en schepte hem. De Zevenhovennaar werd terplaatse onderzocht door ambulancepersoneel maar verdere behandeling was niet nodig. De politie heeft de zaken terplaatse afgehandeld.

Gouda / Reeuwijk Gestolen boot te koop aangeboden Een in de nacht van 30 op 31 december 2008 gestolen rubberboot is woensdag 14 januari door de eigenaar zelf teruggevonden. Hij ontdekte dat zijn rubberboot, die in de nacht van 30 op 31 december 2008 uit zijn tuin in Reeuwijk was gestolen, te voor 800 euro te koop werd aangeboden op Marktplaats.nl. Hij maakte een afspraak met de verkopers uit Gouda om te komen kijken en zag dat het zijn boot was. Met een smoes vertrok hij en schakelde de politie in. Die hield de twee Gouwenaars van 19 en 20 jaar aan. Ze zitten voor het onderzoek nog vast. De politie onderzoekt nog de herkomst van een buitenboordmotor die aan de boot hing en niet van de Reeuwijker is.

----------------------------------------- einde berichten --------------------------------------------------