Gemeente Coevorden

Deel bollen in Dalen verdwijnt

Van de betonnen bollen die in 1996 als decoratie zijn geplaatst in de Hoofdstraat in Dalen verdwijnt een aantal. Op een publicatie op deze informatiepagina in november 2008 over het deels verwijderen van de bollen kwamen zestien reacties binnen. Van de zestien reacties zijn elf voor het verwijderen van de bollen. Vijf mensen zijn tegen het verwijderen.

Gelet op de reacties kan worden gesteld dat de meerderheid van de mensen die hebben gereageerd voor het verwijderen van de bollen is. Op basis hiervan heeft het college op 23 december 2008 besloten om onderstaande bollen te verwijderen:

2 x bol voor Hoofdstraat 50 2 x bol voor Hoofdstraat 37 2 x bol tussen Rabobank en Hoofdstraat 35 1 x bol voor Rabobank bij lantaarn (de bol tussen de boom en het hek op de stoep blijft liggen om eventuele ramkraken te voorkomen) 1 x bol bij Hoofdstraat 31 7 x bol op de zijkant van restaurant de Baander, Hoofdstraat 23 1 x bol voor Chinees Restaurant China Garden, Hoofdstraat 42a 4 x bol voor Restaurant 't Oelnbret, Hoofdstraat 36

De bollen op De Waag richting de Coop en de bollen rondom Restaurant Cornelis moeten blijven liggen. Deze hebben een afbakeningsfunctie of liggen er voor de verkeersveiligheid.

Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen de betreffende bollen zo snel mogelijk worden verwijderd. Het herstel van het straatwerk kan namelijk niet met of vlak na vorst worden uitgevoerd.