Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht, 15-01-2009

Overvaller aangehouden dankzij burgers

AMERSFOORT Woensdagavond omstreeks 20.10 uur heeft er een overval plaatsgevonden op de Leusderweg. De 31-jarige verdachte uit Amersfoort beroofde een winkel, waar hij geld buit maakte. Toen de verdachte de winkel verliet, is hij gevolgd door een getuige van de overval, die de politie op de hoogte hield van zijn locatie. Op het pleintje van de Miereveldstraat was hij de dader even uit het oog verloren, waarna de politie dit pleintje heeft uitgekamd. Op het moment dat de politie het pleintje weer wilde verlaten, meldde een oplettende buurtbewoner de dader uit een poort te zien komen, waarna de politie hem kon aanhouden. Hij zit vast voor verhoor.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT Bij een alcoholcontrole op de Molenstraat heeft de politie donderdagochtend om 00.45 uur een 34-jarige Amersfoorter aangehouden. Hij had teveel gedronken, en blies op het bureau 375 ug/l. Hij kreeg hiervoor een rijverbod van 3 uur. Ook is er proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval

LEUSDEN Op de Groene Zoom heeft woensdag aan het einde van de middag een verkeersongeval plaatsgevonden. Omstreeks 17.25 kon een 36-jarige Amersfoorter niet op tijd tot stilstand komen voor het voor hem stilstaande verkeer. Hierbij reed hij in op de achterkant van de auto voor hem, waarbij de 55-jarige bestuurder lichte nekklachen opliep. De ambulance onderzocht de Leusdenaar ter plaatse, maar constateerden gelukkig geen zwaar letsel. De auto van de Amersfoorter liep zware schade aan de voorkant op, en is weggesleept.

Snelheidscontrole

WOUDENBERG De politie heeft woensdagmiddag tussen 14.30 en 17.15 uur een snelheidscontrole gehouden op de Maarsbergseweg. Uiteindelijk overschreden 187 automobilisten de maximumsnelheid van 50 km/u. De snelste overtreder reed 78 km/u.