Gemeente Borsele

Jan van Schengenschool gaat âGezond Vooruitâ

Op 5 januari startte het project âGezond Vooruitâ op de Jan van Schengenschool in Heinkenszand. Deze naam is gekozen omdat er de komende weken sportieve clinics worden georganiseerd. Ook krijgen de leerlingen les over gezonde voeding.

Â

Op de eerste schooldag na de kerstvakantie was er een spetterende start voor âGezond Vooruitâ in sporthal De Stenge in Heinkenszand. Speciaal voor het thema hadden de leerlingen en de leerkrachten sportieve kleding aan. Op muziek werden er leuke, sportieve optredens uitgevoerd. Alle klassen hadden voor de vakantie geoefend. Het was dus nog even spannend of iedereen zijn optreden wel had onthouden. Na afloop van de opening werden de leerlingen getrakteerd op een appel.

Â

De Jan van Schengenschool heeft speciaal voor sport en gezondheid gekozen omdat ze meedoen aan het âGezonde brede school projectâ van de gemeente Borsele. Zeven scholen uit de gemeente Borsele krijgen drie schooljaren ondersteuning van de gemeente om aandacht te geven aan gezondheid, pesten, bewegen en samenwerking in de brede school.