Politie Groningen

Donderdag 15 januari 2009

Provincie Groningen, 15-01-2009

Groningen: militair voor huisvredebreuk aangehouden

De politie heeft woensdagnacht een 20-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor huisvredebreuk. De Apeldoorner moest van de portier van een horecagelegenheid in de Peperstraat de zaak verlaten. Ondanks meerdere vorderingen weigerde hij weg te gaan. Wel kreeg de portier pardoes een klap in het gezicht. De verdachte werd even later door politieagenten aangehouden. De man werd overgedragen aan medewerkers van de Koninklijke Marechaussee, omdat hij een militair bleek te zijn.

De portier heeft aangifte van huisvredebreuk gedaan.

Groningen: baldadige jongen aangehouden

De politie heeft woensdagochtend in de Barkmolenstraat een 14-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor baldadigheid. De knaap had al fietsend geprobeerd om tegen enkele containers aan te trappen. Een politieagent zag dit baldadige tafereel en sprak de 14-jarige aan op zijn gedrag. De jongen weigerde mee te werken en hij wilde ook zijn identiteitskaart niet laten zien. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar werd als nel zijn identiteit vastgesteld. Hij mocht met een bekeuring voor baldadigheid op zak het politiebureau verlaten.

Groningen: bekeuringen bij verkeerscontrole

De politie heeft woensdagmiddag op de Rijksweg in Groningen een verkeerscontrole gehouden. Politieagenten zagen dat drie fietsers door het rode verkeerslicht reden. Het trio kreeg een bekeuring uitgereikt.

Groningen: politie arresteert man voor opgeven valse naam

Een 24-jarige automobilist uit Groningen werd in de nacht van woensdag op donderdag door de politie tijdens een controle gevraagd naar zijn rijbewijs. De bestuurder vertelde de agenten dat hij zijn rijbewijs niet bij zich had. Vervolgens gaf hij de naam op van een vriend uit Amsterdam. De man werd aangehouden voor het opgeven van een valse naam. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: bedelende man beledigt agenten

Een 30-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats werd woensdagmiddag op de Grote Markt in Groningen aangehouden voor het beledigen van agenten. De verdachte had even daarvoor bij winkelend publiek gebedeld om geld. Toen de dienders daarover met een omstander in gesprek waren riep de man vieze homo, vuile hoer naar de agenten. De man werd aangehouden. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt terzake belediging en bedelen.

Groningen: politie controleert verkeer

Bij een grote verkeerscontrole woensdag op de Bornholmstraat in Groningen werden door de politie 39 processen-verbaal uitgeschreven. Er werden door de dienders onder andere zeven bekeuringen uitgeschreven omdat de aanhanger geen mistachterlicht had, tien bekeuringen voor het niet tonen van het kentekenbewijs, twee boetes voor het onjuiste gebruik van de hulpkoppeling bij een aanhangwagen, twee bekeuringen voor het niet goed afdekken van een lading en nog een aantal andere overtredingen.

Provincie Groningen: dronken automobilisten aangehouden

Een 26-jarige man uit Veendam werd woensdagavond op de Abraham Sestersstraat in Nieuwe Pekela door de politie gecontroleerd. De verdachte bleek 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Het was niet de eerste keer dat de automobilist tegen de lamp liep. Hij werd de afgelopen vijf jaar drie keer eerder betrapt op het rijden onder invloed van drank. Zijn rijbewijs werd door de agenten ingenomen. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur.

Een 39-jarige man uit Appingedam overkwam in de nacht van woensdag op donderdag hetzelfde. Hij werd door de politie in de woning van zijn overbuurman aangehouden. Hij had kort daarvoor een aanrijding veroorzaakt op het Meester S Reyndersplein in Appingedam en was na de aanrijding doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. De verdachte bleek 2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen beide mannen werd proces-verbaal opgemaakt.

Nieuwe Pekela: te zware vrachtauto op de bon

De politie heeft woensdagochtend op de Provincialeweg N366 een 33-jarige vrachtwagenchauffeur uit Sellingen bekeurd. De Sellinger werd in zijn vrachtauto gecontroleerd en bleek het voertuig na weging ruim 7 procent te zwaar. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: inbraak in sporthal

Onbekenden hebben dinsdagnacht in een sporthal aan het Jan Salwaplein ingebroken. Men forceerde in het pand diverse toegangsdeuren. Daarnaast doorzocht men diverse vertrekken in het pand. De beheerder van de sporthal zal inventariseren of en welke spullen zijn weggenomen door de inbrekers. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld. De beheerder heeft al namens de gemeente Veendam aangifte gedaan.