FloraHolland


Ingebruikname milieustations vestiging Eelde

EELDE (15 januari 2009) - Papier, karton, tray's en plastic afval kan voortaan ook gratis worden ingeleverd bij de milieustations in de hallen G, D en K1. Hierdoor kunt u als koper gemakkelijker en sneller uw gratis in te leveren recyclebaar afval kwijt. Restafval en groenafval kan alleen worden gecontroleerd en ingeleverd bij de afvalverwerking in hal H. Hiervoor worden wel kosten in rekening gebracht.
Het uitgangspunt van ons beleid is dat er zo veel mogelijk afval gescheiden wordt aangeleverd en dat u wordt afgerekend op de aangeleverde hoeveelheid afval per categorie (kostenmaker = kostendrager).

Nog even de spelregels op een rij:
o Plastic eenmalig fust en potten (geen ander plastic): gratis inleveren.
o Papier en Karton: (nu nog) gratis inleveren. Karton kan alleen uitgevouwen op veilingkarren worden ingeleverd. Niet uitgevouwen karton veroorzaakt extra kosten bij de verwerking.
o Rek-wikkelfolie en hoezen: in mono-foliezakken (aanschaffen bij fustloods)
o Schoon groen afval (composteerbaar): grote hoeveelheden via gehuurde groencontainer, kleine hoeveelheden in blauwe FloraHolland zak, tegen vergoeding verkrijgbaar bij de fustloods. o Restafval: grote hoeveelheden in gehuurde grijze container, kleine hoeveelheden ook in de blauwe FloraHolland zak. Voor het aanvragen of legen van containers kunt u telefonisch contact opnemen met de medewerker Avalverwerking: Harm Weites, telefoon 050-3097 717.

Het is streng verboden afval in welke vorm dan ook onbeheerd in de veiling achter te laten! De medewerkers van FloraHolland vestiging Eelde zullen hier streng op toezien en overtreders beboeten. In 2009 worden er extra controles uitgevoerd, ook op ongebruikelijke tijden en in het weekend. Bovendien wordt voor de controle op het naleven van afvalregels gebruik gemaakt van de registratie door een mobiele camera en de inzet van extra vaste bewakingscamera's.

Tarieven per 1 januari 2009
De tarieven zijn als volgt vastgesteld:

Containers

Legen restafval

Per container

EUR 24,95

Legen groenafval

Per container 1000 L

EUR 13,40

Containerhuur 1000L

Per maand

EUR 8,20

Monofoliesysteem:

Rol Monofoliezakken

10 stuks

EUR 25.00

Huur Monofoliehouder

Per maand

EUR 2.00

Blauwe FloraHolland Logo zakken:

Per rol

10 stuks

EUR 25.00

Boetes

Respectievelijk

Eerste keer waarschuwing

Tweede keer boete EUR 80, derde keer EUR 160,
vierde keer EUR 260

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arend Bouwman telefoon 050-3097283