FloraHolland


Pilot `Slim Denen veilen' vestiging Venlo

VENLO (15 januari 2009) - FloraHolland vestiging Venlo maakt al jaren gebruik van de denendrager. De denendrager bezorgt kwekers, kopers én FloraHolland het nodige werk. Daarom is vestiging Venlo een project gestart onder de naam `Slim Denen veilen'. In dit project is een andere wijze van het veilen van Grote Partijen (GP) Deense Containers ontwikkeld, waarbij veel minder gebruik wordt gemaakt van de denendrager.

In de nieuwe systematiek zullen niet meer alle Deense Containers van een GP in Venlo fysiek voor de klok gebracht worden. Slechts de kop- of moederkar worden fysiek voor de klok gebracht. De volgkarren, die uiteraard allemaal identiek zijn, worden in de hal opgesteld. Hierbij is het nog steeds mogelijk dat deze Grote Partijen als meerkoop verkocht worden. De kweker kan daarnaast zijn product als GP+ (monsterpartij) aan blijven voeren, deze worden altijd als één koop verkocht.

Om de effecten van deze nieuwe wijze van GP Deense Containers veilen te bepalen, vindt een pilot plaats voor de veilblokken Primula, Cyclamen en Bol op Pot. De pilot vindt plaats van 19 januari tot 28 februari 2009. Bij positieve resultaten uit deze pilot wordt de systematiek uitgerold voor alle GP Deense Containers.

Alle bij de pilot betrokken aanvoerders van vestiging Venlo zijn inmiddels geïnformeerd. Mocht u meer informatie willen over de logistieke veranderingen in deze wijze van aanvoeren van Deense Containers, dan kunt u contact opnemen met John Geraedts of Sjaak Gubbels, teamleiders Aanvoer en Kloktoevoer van vestiging Venlo, op T
+31 (0)77 323 97 94. Indien u vragen heeft over de wijze van veilen, veilvolgorde of andere commerciële vragen, dan kun u contact opnemen met Michel Tax op T +31 (0)77 323 98 64 of André van den Bosch op T
+31 (0)77 323 99 33, beiden marktmanagers Marktteam Planten.