Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 15-01-2009

Bromfietser gewond

UFFELTE Bij een aanrijding op de Rijksweg bij Uffelte raakte woensdagmiddag een 16 jarige jongen uit Koekange gewond. De jongen reed op zijn bromfiets over het fietspad en werd ingehaald door een auto die werd bestuurd door een 63 jarige inwoner van Uffelte. De man wilde een inrit inrijden en sloeg rechtsaf. Daarbij zag hij de bromfietser over het hoofd. De jongen botste tegen de zijkant van de auto. werd vervolgens gelanceerd en kwam negen meter verder in een tuin terecht. Met gecompliceerd beenletsel is hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. (09-003708)

Politie zoekt bestuurder doorgereden auto

KLAZIENAVEEN De politie is op zoek naar een zwarte VW Golf, type 3 met getint glas en diens bestuurder. Deze auto was woensdagavond tegen 18.45 uur betrokken bij een aanrijding op de T-kruising van de Langestraat met de Roedestraat in Klazienaveen en reed door. Een 15 jarige jongen uit Klazienaveen bleef licht gewond en met een kapotte fiets achter. De jongen fietste vanaf het trottoir de Roedestraat op en werd daar aangereden door de auto. Hij kwam te vallen en kneusde zijn knie. De auto reed snel verder. Deze auto moet aan de voorzijde lichte (lak) schade hebben. (09-003700

Politie haalt gevaarlijke weggebruiker van de weg

WITTEVEEN Na een melding van een medeweggebruiker over gevaarlijk rijgedrag haalde de politie woensdagavond een dronken automobilist van de weg. De man reed al slingerend over de N381. Bij Witteveen kon de politie de auto laten stoppen en de 30 jarige bestuurder uit Well aanhouden. Op het politiebureau gaf de ademanalyse een uitslag van 1 promille. De man heeft de Mongoolse nationaliteit en moet op grond van de Vreemdelingenwetgeving volgende week ons land verlaten. Daarom kreeg hij nu direct een boete van 350,-. Nadat hij die had betaald is hij met ene rijverbod van vier uur in vrijheid gesteld. De auto waarin hij reed bleef eerst achter op het politiebureau. Deze is niet verzekerd en de politie zoekt nog uit wie eigenaar is. (09-003719)

Beginnend bestuurder in de fout

HOOGEVEEN Op de Nicolaas Beetsstraat in Hoogeveen hield de politie in de nacht van woensdag op donderdag een 23 jarige beginnend bestuurder uit die plaats aan. De man bestuurde met een alcoholgehalte van 0,4 promille een auto. Na het ondergaan van een ademanalyse en het afleggen van een verklaring is hij met een rijverbod van één uur in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (09-003737)

Politie houdt verdachte autokraak aan

EMMEN In de nacht van woensdag op donderdag hield de politie op de Meerstraat in Emmen een 26 jarige man uit die plaats aan. De politie controleerde deze man omdat de auto waarin hij reed qua beschrijving overeenkwam met een auto die eerder in de nacht was gezien op de Oude Meerdijk in Emmen. Daar werd uit een geparkeerde auto een autoradio gestolen. Toen de agenten in de auto van de man een autoradio zagen liggen werd hij aangehouden op verdenking van diefstal. Hij bleek ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau. (09-003743)

Diefstal van bedrijfsterrein

YDE Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag vanaf een bedrijfsterrein aan de Duinstraat in Yde 250 europallets gestolen. De diefstal werd woensdagmorgen ontdekt. Gelet op de hoeveelheid moet er gebruik zijn gemaakt van een vrachtwagen of grote aanhanger. Het bedrijf deed aangifte. De schade bedraagt ongeveer 1500,-. (09-003465)

Verlichtingscontroles

HOOGEVEEN/PATERSWOLDE Tijdens verlichtingscontroles woensdagmorgen in Hoogeveen en Paterswolde bekeurde de politie 28 fietsers die de verlichting niet voor elkaar hadden. Tijdens de controles viel het trouwens op dat heel veel fietsers wel goede verlichting hebben.

In Hoogeveen werd gecontroleerd op de Zuidwoldigerweg ( negen overtreders) en de Crerarstraat (negen overtreders). In Paterswolde werden op de Hoofdweg tien fietsers bekeurd.

Wie het onderste uit de kan wil krijgt het lid op de neus. Nieuwsgierig? Lees het bericht op onze hompage.

Voor meer informatie over deze berichten of om in contact te komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe kunt u contact opnemen met telefoon 0592-451280