Moslims delen uit aan voedselbanken

15/01/2009 11:38

Cordaid

Moslimorganisaties delen uit aan minder bedeelden

Cordaid: Halal vlees naar VanHarte Resto's en Voedselbanken

De 3150 kilo Halal vlees die de Samenwerkende Moslim Hulp Organisaties (SMHO) met steun van Cordaid tijdens het offerfeest van 8-11 december jl. inzamelde, is grotendeels verwerkt tot houdbare Turkse worsten, die eind deze maand meegaan in pakketten van de Voedselbanken. Het resterende vlees wordt komende week in van VanHarte Resto's uitgeserveerd aan de armen in de grote steden, tijdens de Week van Offerfeestmaaltijden.

U bent van harte welkom een van de offerfeestmaaltijden bij te wonen.

De week van Offerfeestmaaltijden is een samenwerking van SMHO en VanHarte Resto's, met steun van Cordaid. Het menu is Turks, met linzensoep, vlees, rijst, baklava en zuiveldrank Ayran. VanHarte Resto's zijn laagdrempelige eetgelegenheden waar buurtgenoten en minder bedeelden elkaar kunnen ontmoeten. Tijdens de maaltijden eten armen en minderbedeelden samen met vertegenwoordigers van de SMHO, VanHarte Resto's en Cordaid. De week van de Offerfeestmaaltijden ziet er als volgt uit:

Ma 19 jan: VanHarte Resto Den Haag Laak (Vadercentrum Adam), Jonckbloetplein 24;

Di 20 jan: VanHarte Resto Amsterdam Slotervaart, Schoolgebouw TeC (ROC ASA)

Vlaardingenlaan 25;

Wo 21 jan: VanHarte Resto Amsterdam Noord, Buurthuis de Meeuw, Motorwal 300;

Donderdag 22 januari: VanHarte Resto Rotterdam Schiemond, Delfshaven aan de Nieuwe Maas

Dempostraat 143;

De maaltijden bij de VanHarte Resto's staan open voor het publiek.

'Met deze actie willen SMHO en Cordaid laten zien dat betrokkenheid bij de armsten in de samenleving cultuur- en godsdienst overstijgend is', aldus Mikail Gunes, coördinator van de actie van SMHO.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.cordaid.nl