Politie Zuid-Holland-Zuid

090115 Persberichten district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 15-01-2009

POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR DIEFSTAL AUTO

DORDRECHT Twee surveillerende politieagenten zagen in de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 januari een auto rijden op de M Harpertsz Trompweg. Gezien het tijdstip besloot men de auto te controleren. De bestuurder zag de politieauto naderen en besloot uit te stappen en weg te rennen. Na een korte achtervolging kon de 18-jarige inwoner van Barendrecht worden aangehouden. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Na controle bleek ook de auto te zijn gestolen in Bergschenhoek. De eigenaar van de auto werd door de politie gebeld aangezien deze de verklaring van de bestuurder niet geloofde. Vervolgens bleek dat de auto niet meer voor de woning in Bergschenhoek stond en deze in het bezit te zijn van de 18-jarige bestuurder. De man is aangehouden.

INBRAAK IN BEDRIJF

DORDRECHT Bij een bedrijf aan de Kilkade is woensdagavond 14 januari tussen 18.00 en 18.15 uur ingebroken. De politie werd gebeld nadat de alarmcentrale een melding had gekregen van een alarm. Het bleek dat de daders het bedrijfsterrein op waren gekomen waarna zij een deur forceerde en een TFT scherm meenamen. Van de inbraak zijn beeldopnamen gemaakt die door de politie zijn veiliggesteld.

IN BRAND GESTOKEN KNUFFELBEER OORZAAK BRAND

ZWIJNDRECHT Een bewoonster van een begeleid wonenproject aan de Kort Ambachtlaan heeft woensdagavond haar knuffelbeer in de brand gestoken waarna brand ontstond in haar woning. De 21-jarige vrouw was boos en wilde hiermee een signaal afgeven. De brandweer kon de brand snel blussen waarna de bewoners van alle kamers weer terugkonden naar de woningen. De bewoonster is zonder letsel opgenomen in het ziekenhuis. Een 47-jarige medebewoner ademde wat rook in is met ademhalingsproblemen in het ziekenhuis opgenomen maar mocht na behandeling weer naar huis.