Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.35 uur

Utrecht, 15-01-2009

Bestuurder dodelijk ongeval aangehouden

HOUTEN De 29-jarige automobilist uit IJsselstein, die betrokken was bij het dodelijke ongeval op vrijdag 10 oktober 2008 op de Utrechtseweg in Houten, is aangehouden.

De man wordt verdacht van het feit dat hij zich zodanig als bestuurder heeft gedragen dat aan zijn schuld is te wijten dat de 22-jarige automobiliste uit Houten om het leven kwam.

De IJsselsteiner is afgelopen woensdag 14 januari 2009 voorgeleid bij de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Het opgemaakte dossier is gecompleteerd en overgedragen aan het Openbaar Ministerie voor verdere behandeling.

Geluidsoverlast

VIANEN De politie had in de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 januari de nodige moeite om de woning van een
geluidsoverlastveroorzaker binnen te komen.

Rond 22.25 uur kreeg de politie de melding van geluidsoverlast op de Keizerstraat. Agenten gingen naar de betreffende woning en hoorde inderdaad harde muziek uit het pand komen. Op aanbellen, kloppen en aanroepen door de agenten werd niet gereageerd, maar toen vervolgens het geluid uit werd gezet, besloten de agenten te vertrekken.

Rond 01.25 uur kreeg de politie weer meldingen van geluidsoverlast op dezelfde locatie. Agenten gingen ter plaatse en weer werd niet opengedaan en werd het geluid uitgezet. Omdat de agenten wilden voorkomen dat de bewoner voor een derde maal voor overlast zou zorgen, werd besloten de geluidsapparatuur in beslag te nemen. De bewoner deed echter niet open.

Omdat de woning van binnenuit zwaar gebarricadeerd zou zijn, werd de komst van een Bratra-eenheid van de ME (Brand- en Traangas-eenheid: een eenheid die bijvoorbeeld met speciaal gereedschap een gebarricadeerd pand kan openen). In afwachting van de BraTra, kwam plotseling de bewoner van de woning naar buiten, gooide een verfbommetje tegen de woning van de buren en ging snel zijn woning weer binnen.

De BraTra kwam even later ter plaatse. Zij verschaften met hun apparatuur de toegang tot de woning en de bewoner, een 33-jarige man uit Vianen, werd aangehouden. De geluidsapparatuur werd in beslag genomen. De verdachte is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Olie op de weg

IJSSELSTEIN Doordat een hijskraan olie verloor, botste vervolgens twee autos op elkaar.

Rond 16.25 uur reed een 40-jarige chauffeur uit Lopik met een hijskraan over de rotonde aan het Albert Schweitzerplein. Daar schoot kennelijk een hydraulische olieslang los, waardoor hij bijna niet meer kon sturen en op de vluchtheuvel terecht kwam. Achter hem reed een 45-jarige automobiliste uit Schoonhoven en daarachter een 27-jarige automobilist uit dezelfde plaats.

Doordat er olie op de weg terecht was gekomen, botste de 27-jarige automobilist ondanks stevig remmen tegen de auto van de 45-jarige Schoonhovense. Zij klaagde over veel pijn in haar nek en werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. De hijskraan werd ter plaatse gerepareerd, waarna hij zijn weg kon vervolgen. Op het oliespoor werd grit gestrooid.

Verkeercontrole

NIEUWEGEIN De politie heeft op woensdag 14 januari in samenwerking met de Belastingdienst en de ANWB een verkeerscontrole op de Rijksweg A27 bij Nieuwegein gehouden.

In totaal werden 100 voertuigen gecontroleerd en daarbij werden 38 bekeuringen uitgeschreven: verlichting niet in orde (16), papieren niet in orde (9), verlopen apk (1), geen gordel om (1), te hoge snelheid (1), gladde banden (3), lading niet goed vastgezet (4) en hulpkoppeling aanhanger niet (goed) bevestigd (3).

Door de Belastingdienst werden 2367 kentekens gescand. Dat resulteerde in 11 voertuigen die naar de controleplaats werden geleid. Zij waren goed voor een schuld van 170.841. Vijf autos werden in beslag genomen en 4700 euro werd direct geïnd.

Door de ANWB werden ongeveer twintig automobilisten geholpen met noodzakelijke reparaties.